Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

DESCINDERI la Spitalul CF 2 din Capitală

breaking news

Ridicări de documente marţi dimineaţă de la Spitalul CF2 din Capitală în cazul femeii care a primit o transfuzie de sânge greşită, ancheta vizând o posibilă faptă de vătămare corporală din culpă, anunță Mediafax.

Procurorii de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 şi Poliţia Transporturi ridică, marţi dimineaţa, documente de la Spitalul CF 2 din Capitală, în dosarul deschis în cazul femeii care a primit o transfuzie greşită de sânge.

Ancheta vizează o posibilă faptă de vătămare corporală din culpă şi a fost deschisă ca urmare a unei sesizări din oficiu.

Anunț OFICIAL despre băncile din România! Care este cea mai instabilă bancă

Pacienta, în vârstă de 39 de ani, a fost internată cu diagnosticul de cancer col uterin la Spitalul CF 2. Ea a primit, marţi, o transfuzie cu grupa sangvină AB4 pozivit, în condiţiile în care ea are grupa sangvină 0 pozitiv. La aproximativ o oră şi jumătate după intervenţia chirurgicală, s-au instalat primele semne de şoc hemoragic şi hematurie, iar pacienta a fost transportată la reanimare unde a primit tratament de echilibrare şi a fost făcută recomandarea unei noi transfuzii. Vineri a fost mutată de la Spitalul CF2 la Spitalul Universitar.

Ministerul Sănătăţii a deschis o anchetă şi a descoperit că unitatea de transfuzii a spitalului nu era autorizată şi că a fost vorba de o eroare a etichetării testelor pretransfuzionale.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.