Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Descinderile procurorilor au închis două vămi importante din R.Moldova

Punctele de trecere a graniţei dintre Republica Moldova şi România la Sculeni şi Leuşeni au fost închise pentru puţin timp marţi dimineaţa după descinderi ale ofiţerilor Centrului Naţional Anticorupţie (CNA) şi procurorilor anticorupţie moldoveni, relatează Deschide.md şi Radio Chişinău, potrivit agerpres.

Punctul vamal Sculeni a fost blocat între 06:00 şi 08:00 ora locală, percheziţiile continuând şi în acest moment, chiar dacă punctul vamal a fost între timp redeschis, a declarat pentru Radio Chişinău ofiţerul de presă al CNA, Angela Cibotaru-Starinschi. În acelaşi interval de timp a fost închisă şi vama de la Leuşeni, potrivit presei moldovene. Percheziţii au loc şi la locuinţele unora dintre vameşi.

Citeşte şi: Brazilia produce masiv ţânţari modificaţi genetic pentru a învinge virusul Zika

Ambele punctele vamale de la frontiera moldo-română şi-au reluat între timp activitatea, după cum a confirmat ofiţerul de presă al CNA pe pagina sa de Facebook, indicând că alte detalii cu privire la descinderile ofiţerilor Centrului Naţional Anticorupţie şi procurorilor la cele două posturi vamale vor fi făcute publice mai târziu. Cozi nu prea mari de maşini se formaseră la cele două puncte de trecere a frontierei.

În urma percheziţiilor efectuate până în acest moment, şapte persoane - cinci vameşi şi doi agenţi economici - au fost reţinute în cursul dimineţii. Vameşii reţinuţi sunt suspectaţi de corupere pasivă.

Şeful adjunct al Serviciului Vamal moldovean, Grigore Ioniţov, a declarat pentru Deschide.md că operaţiunea este organizată în comun cu Direcţia de securitate internă a serviciului vamal. Serviciul Vamal al Republicii Moldova s-a autosesizat în urma percheziţiilor operate de către ofiţerii CNA şi procurorii anticorupţie în punctele de trecere a frontierei Leuşeni şi Sculeni şi a dispus începerea a două anchete de serviciu în vederea stabilirii tuturor circumstanţelor ilegalităţilor invocate.

Citeşte şi: Un NOU CUTREMUR lovește Italia

Cu o lună în urmă, 28 de vameşi au fost reţinuţi la punctele de trecere a frontierei din Tudora şi Palanca într-o operaţiune asemănătoare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.