Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Descoperire epocală a celor de la NATO: Un erou român, inspiraţia organizației / VIDEO

NATO

Militarii din NATO au făcut o descoperire incredibilă. Marea reuşită a celor din Organizaţia Nord Atlantică a fost inspirată de un mare coducător român din istorie, Ştefan cel Mare.

Trupele NATO au făcut o demonstrație de metode, prin care ar putea fi oprite tancurile, fără utilizarea armamentului sau tehnicii militare. Asta s-a întâmplat în timpul exercițiilor militare „Iron Sword" — 2016 ("Sabia de fier" — 2016), desfășurate recent în Lituania.

CIteşte şi: SURSE Florian Coldea a fost chemat la Palatul Cotroceni: A dat RAPORTUL în fața lui Klaus Iohannis

Militarii canadieni au prezentat o metodă cunoscută din cele mai vechi timpuri, prin care tehnica militară grea poate fi blocată de copaci. În această stratagemă sunt folosiți în special copaci de calibru mare, din care se fabrică o construcție. Copacii sunt doborâți în rânduri paralele sau în cruce, în direcția adversarului. Pentru a-i provoca inamicului traumatisme cât mai grave, crengile copacilor puteau fi ascuțite. O astfel de metodă a fost folosită și în perioada Moldovei medievale, conform sputnik.md. În bătălia de la Codrul Cosminului din 1497, oastea lui Ștefan cel Mare a înfrânt cavaleria poloneză prin doborârea arborilor. În opinia ofițerilor NATO, o astfel de metodă adaptată la condițiile secolului XXI e capabilă fie să blocheze, fie să încetinească deplasarea coloanelor de tancuri în regiunile împădurite.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.