Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Descoperire INCREDIBILĂ a DNA: 'Lucra' 23 de ore pe zi, 7 zile din 7 și era șef de instituție / DOC

Preşedintele Colegiului Psihologilor din România (CPR), Mihai Aniţei, ar fi lucrat, în acte, şi peste 22 de ore pe zi, inclusiv sâmbăta şi duminica, fiind imposibil ca acesta să poată activa într-un ritm susţinut atâtea ore pe zi într-o perioadă lungă, susţin procurorii DNA în rechizitoriul trimis instanţei.

Citește RECHIZITORIUL întocmit de DNA AICI

Mihai Aniţei a fost trimis în judecată de DNA pentru conflict de interese şi folosirea sau prezentarea de documente false, inexacte sau incomplete, după ce, în calitatea sa de preşedinte al CPR, şi-ar fi atribuit şi ar fi încheiat două contracte cu el însuşi iar un altul cu soţia sa, obţinând peste 330.000 lei.

Citește și: David Copperfield a batjocorit Oscarul la gala premiilor Academiei de muzică country / VIDEO

Anchetatorii detaliază în documentul trimis pe judecătorilor că doar în luna martie a anului 2011 Mihai Aniţei ar fi lucrat şi ar fi fost remunerat pentru 474 de ore de muncă.

"Un alt exemplu este luna martie 2011, când în perioada 8 martie - 17 martie 2011, Mihai Aniţei ar fi fost în delegaţie în Germania, la Leipzig, lipsind 11 zile din ţară. Cu toate acestea, el ar fi prestat un număr total de 474,53 de ore, din care 183,83 de ore în cadrul proiectului POSDRU/12/4.2/S1/4047 SCOP, în legătură cu Activitatea numărul 5 a proiectului. Şi 83,7 ore în cadrul proiectului POSDRU/12/4.2/S1/4047 SCOP, în legătură cu Activitatea numărul 12 a proiectului", se precizează în rechizitoriu.

Citește și: Bob Dylan a primit, ÎN SECRET, premiul Nobel pentru Literatură

Astfel, arată procurorii, împărţind cele 474,53 ore la cele 21 de zile ale lunii martie 2011 (se includ în calcul şi zilele de sâmbătă şi duminică, dar se scad cele 10 zile la Leipzig), rezultă că acesta a lucrat 22,59 ore pe zi, fără a mai pune la socoteală alte deplasări în teritoriu (imposibil de cuantificat prin probatoriu) sau activităţile prestate ca preşedinte al CPR. Şi pentru celelalte luni situaţia se prezintă similar, numărul de ore prestate zilnic de către Mihai Aniţei variind între 15 şi 20 ore, inclusiv în zilele de sâmbătă şi duminică.

"În acest context, este evident că pentru ultimele două contracte încheiate cu sine, în cadrul proiectul SCOP, Mihai Aniţei a menţionat date incomplete în rapoartele în baza cărora a fost plătit din fonduri europene", se mai notează în documentul DNA.

Citește și: Monica Tatoiu, in razboi cu Anamaria Prodan: `Daca ii mai prind…`

Anchetatorii sunt de părere că "(...) era imposibil ca Mihai Aniţei, ca şi orice altă fiinţă umană de altfel, să poată lucra într-un ritm susţinut atâtea ore pe zi, într-o perioadă atât de lungă, fiind evident că pentru proiectul SCOP, ultimul pentru care a încheiat contracte ca expert, datele comunicate în vederea efectuării plăţilor din fonduri europene sunt nereale, fiind încadrate ca inexacte şi incomplete".

Pe 24 martie, Mihai Aniţei a fost trimis în judecată de procurorii DNA pentru săvârşirea infracţiunilor de conflict de interese în formă continuată (trei acte materiale) şi folosirea sau prezentarea cu rea-credinţă de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete.

Citește și: Asta e cea mai mare AMENINȚARE asupra patrimoniului cultural mondial

Potrivit unui comunicat al DNA, în contextul derulării proiectului "SCOP - specializarea consilierilor de orientare profesională", finanţat din fonduri europene şi implementat de Agenţia Naţională de Ocupare a Forţei de Muncă, în parteneriat cu Colegiul Psihologilor din România, Mihai Aniţei, în calitatea sa de preşedinte al CPR, şi-ar fi atribuit şi a încheiat două contracte cu el însuşi, iar un altul cu soţia sa.

Anchetatorii arătau că Mihai Aniţei ar fi obţinut un folos pentru sine şi pentru soţia sa de 336.147 lei (din care 307.475 lei - sumă aferentă contractelor încheiate cu propria persoană şi 28.672 lei - sumă aferentă contractului încheiat cu soţia sa).

Citește și: Cel mai bizar FURT: A reușit să fure CASA cu totul

DNA precizează că valoarea contractelor era stabilită în funcţie de numărul de ore, iar preţul convenit era un tarif orar brut.

"Pentru a justifica sumele de bani primite în executarea celor două contracte de prestări de servicii pe care şi le-a atribuit, în perioada noiembrie 2010 - ianuarie 2012, Mihai Aniţei ar fi prezentat Agenţiei Naţionale de Ocupare a Forţei de Muncă 28 de rapoarte ce ar fi conţinut date inexacte, nereale, cu privire la orele prestate ca expert, în condiţiile în care aceste ore nu puteau efectiv, fizic, să fie prestate", se mai menţiona în comunicat.

Citește și: Shakira a refuzat să meargă la nunta lui Lionel Messi: Ce CONFLICT e la Barcelona

Dosarul se va judeca la Tribunalul Bucureşti.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.