Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Descoperire INCREDIBILĂ în Elveţia: AUR de milioane de dolari, în cel mai NEAŞTEPTAT loc

aur

Oamenii de ştiinţă elveţieni au găsit aur într-un loc cu totul neaşteptat: în canalizarea şi instalaţiile de epurare a apei uzate din această ţară, scrie CNN.

O cantitate de aur, estimată 43 de kilograme, este purtată în fiecare an prin sistemele de canalizare eleveţiene, arată un studiu al Institutului de ştiinţă acvatică, Eawag.  Valoarea aurului pierdut astfel este estimată la 2 milioane de dolari, preţul curent.

Citeşte şi: Avertisment DUR din partea BNR în scandalul Arenelor: 'Comisia Europeană va INVESTIGA'

Cercetătorii cred că firele de aur din sistemul de canalizare provin de la faimoasa industrie de ceasuri din Elveţia, dar şi de la rafinăriile de aur din ţară.

Studiul comandat de Oficiul federal pentru mediu a implicat 64 de instalaţii de epurare a apei uzate din toată ţara. În unele zone au fost descoperite concentraţii mai mari de aur decât în altele.

Într-o regiune a Elveţiei, renumită pentru numeroasele rafinării de aur, concentraţia de aur descoperită este atât de mare, încat metalul are potenţial de a fi colectat, spun cercetătorii.

Oamenii de ştiinţă au mai găsit şi alte elemente neaşteptate în apă: cantităţi mari de argint şi chiar minerale rare folosite la fabricarea dispozitivelor electronice.

Cercetătorii estimează că în jur de 3000 de kilograme de argint, în valoare de 1,8 milioane de dolari, preţul actual, se pierde prin canalizarea elveţiană în fiecare an.

Şi nu doar aur şi argint au găsit elveţienii în sistemele de canalizare. Recent, poliţiştii au deschis o anchetă pentru a aflat cum au ajuns în toaletele unor bănci şi restaurante din Geneva 120.000 de dolari.

Citeşte şi: Un scriitor de Nobel, UMILIT pe un aeroport din România: 'Voia să vă apere pe voi, românii, de sălbaticul de mine' .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.