Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Descoperire zguduitoare în apartamentul unui terorist: Ce ascundea jihadistul

atentat TERORIST

Ies la iveală noi amănunte terifiante de după atentatele atroce de la Bruxelles. Descoperire-cheie intr-un apartament din Atena in care ar fi locuit o perioada "creierul" atentateor din Paris.

Desene si o harta a aeroportului din Bruxelles au fost gasite intr-un computer si intr-un un stick de memorie USB intr-un apartament din Atena, unde Abdelhamid Abaaoud, considerat a fi coordonatorul atentatelor din noiembrie trecut de la Paris, a stat in ianuarie 2015, a anuntat vineri site-ul grec Skai.gr, citand surse politienesti, potrivit agentiei de presa belgiene Belga. Conform ziarului belgian Le Soir, jurnalistii greci au calificat drept "problematic" modul in care a decurs schimbul de informatii intre autoritatile belgiene si cele elene cu privire la acest caz. Parchetul din Grecia nu a confirmat pentru Belga aceste informatii.

Citeşte şi: Teroristul capturat a spus tot: Ce a făcut în timpul atentatelor

Abdelhamid Abaaoud este descris de asemenea ca lider al celulei teroriste Verviers (oras din Belgia situat in apropiere de granita cu Germania), care a fost formata in aceeasi luna ianuarie din 2015. In februarie 2015, in timpul unei operatiuni antiteroriste in Belgia, politistii au gasit documente care relevau pregatirea unor atentate de anvergura pe teritoriul belgian. Abaaoud a scapat de arestare atunci, intrucat se afla in Siria. Tot el este suspectat de a fi coordonatorul atentatelor de la Paris si Ile-de-France din 13 noiembrie anul trecut. El reusise initial sa fuga, dar a fost ucis apoi intr-o operatiune a politiei 18 noiembrie 2015 in Saint-Denis, o suburbie din nordul capitalei franceze, spune ProTV.

Vezi şi: BOMBA Traian Băsescu a încurcat-o: 'Îl dau în judecată'

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.