Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Despre dezvăluirile lui Ghiță, Udrea sau Andronic

exploziv

Dezvăluirile lui Dan Andronic au ținut prima pagină a ziarelor în ultimele zile. Patronul EVZ vorbește despre alegeri mai mult sau mai puțin fraudate, despre nucleul care a condus sau conduce țara de pe poziții de forță și, în general, cam despre orice element pe care îl poți găsi și într-un serial cu conspirații.

Este deja clar pentru toată lumea că Dan Andronic s-a învârtit pe la mesele unde s-a respirat aerul rarefiat al puterii. Este clar că a avut acces la informații sensibile, la care probabil nu ar fi trebuit să ajungă în mod normal. Apropiat al fostului președinte, patronul EVZ s-a bucurat de o aură pozitivă cu ajutorul căreia, la un anumit moment, a putut deschide orice ușă.

Acum, lucrurile s-au precipitat. Networkingul personal nu s-a dovedit atât de stabil și fidel pe cât și-ar fi dorit. Favorurile nu s-au mai întors cum obișnuiau odată iar la telefoane, oamenii nu au mai răspuns ca în vremurile precedente.

Rămas fără protecție, oamenii legii au început să năvălească asupra lui. Afaceri trecute radiografiate, piste verificate, alibiuri demolate.

Din mijocul acestui status quo, Dan Andronic trece la dezvăluiri „cutremurătoare”. Pe modelul Elenei Udrea, a lui Sebastian Ghiță și a altora, Andronic pare a se lua în piept cu sistemul. Ca un desăvârșit Edward Snowden de România, patronul EVZ povestește în propriul serial despre cum se conduce o țară, din spatele ușilor închise.

Precum oricine s-a aflat în poziția lui, aceea de a face dezvăluiri despre sistemul din care a făcut odată parte, Andronic e acuzat ori de nebunie, ori de prea mult curaj. În realitate, cineva ajunge la astfel de dezvăluiri când nu mai are nicio carte de jucat. Când nicio ușă nu ți se mai deschide și la niciun telefon nu ți se mai răspunde, nu-ți rămâne decât să joci cartea de totul sau nimic.

Așadar, dezvăluirile lui Andronic nu trebuie privite cu prea mult entuziasm, dar nici invers. Ele fac parte doar dintr-o mișcare de șah in extremis, când oricare altă variantă mai puțin riscantă nu mai este fezabilă. Sigur, e amuzant să fii martor la tot acest show. Dar să crezi că aceste dezvăluiri sunt adevărul absolut, nemânate de niciun alt interes, ar fi o greșeală. Oricare asemenea dezvăluire are rolul de a crea emoție. Și a te lăsa prin în această mreajă, nu înseamnă decât a le face jocul destăinuitorilor. În afară de acest lucru, nimeni nu poate fi acuzat dacă se distrează, uitându-se la un asemenea serial cu o pungă de popcorn în mână.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.