Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Destinații de week-end în București: Evenimentele culturale ale finalului de săptămână

spectacol pensionari

În perioada 28-30 octombrie are loc evenimentul caritabil #3010 Festival, la care 20 de nume mari din lumea rock-ului vor urca pe scena Berăriei H. Ei vor cânta, pro bono, în beneficiul victimelor din #Colectiv, informează un comunicat al organizatorilor. Zeci de persoane, familiile victimelor, prieteni, cunoscuți, dar și oameni obișnuiți au venit, în fața Clubului Colectiv, la 3 luni după tragedie, cu flori și lumânări în memoria celor care și-au pierdut viața în urma incendiului din seara de 30 octombrie 2015.

Evenimentul este organizat de Asociația Colectiv GTG 3010, care va folosi fondurile obținute din vânzarea biletelor pentru decontarea tratamentelor medicale ale răniților din Colectiv. "Când mi-am asumat această responsabilitate, de a contacta și a convinge trupele să concerteze la #3010 Festival, nu m-am așteptat la atâtea răspunsuri și reacții pozitive. Știu cât de greu le este formațiilor să își sacrifice o seară de weekend, mai ales dacă este vorba de un concert într-o altă localitate, cât timp, energie și resurse implică un astfel de eveniment. Cu toate astea, majoritatea celor invitați s-a arătat solidară cu cauza și a confirmat participarea fără să stea pe gânduri. Pentru asta le mulțumim și îi asigurăm de respectul și recunoștința noastră.", a declarat Cătălin Scânteie, organizator.

Trupele prezente la eveniment sunt: Compact, Coma, Truda, Kempes, Metrock, Talisman, Altar, Awake, W3 4R3 NUM83R5, Costi Cămărășan Band, Florin Chilian, Anton, Fallen, Nexus, Hatemode, Gray Matters, 7 Semne, Bulletproof, Trooper, Krypton Unplugged. Prezentator este Petre Magdin.

"Participarea la acest eveniment nu înseamnă doar trei zile de concerte și muzică bună. Este mesajul nostru pentru cei 64 care astăzi nu mai sunt, că nu i-am uitat. Este, de asemenea, o mână întinsă supraviețuitorilor, cei care s-au luptat în ultimul an, zi după zi, pentru o nouă șansă la o viață normală. Din păcate, drama lor este departe de a se fi sfârșit. Vor mai urma probabil luni sau ani de stat prin spitale, iar pentru asta au nevoie de ajutorul nostru", a declarat Eugen Iancu, membru fondator al Asociației Colectiv GTG 3010.

* Vineri, 28 octombrie, se deschide ediția 2016 a Festivalului Internațional de Muzică de Cameră SoNoRo, de la ora 19.00, cu un concert desfășurat în Sala Unirii de la Palatul Cotroceni, anunță organizatorii într-un comunicat.

Programul muzical va include lucrări de Camille Saint-Saens, Wolfgang Amadeus Mozart, Darius Milhaud, Olli Mustonen, în interpretarea artiștilor Diana Ketler și Olli Mustonen (pian), Mihaela Martin, Philippe Graffin și Hugo Ticciani (vioară), Răzvan Popovici (violă), Frans Helmerson și Maximilian Hornung (violoncel).

Cel de-a doilea concert va avea loc sâmbătă, 29 octombrie, la Palatului Cercului Militar, Sala de Marmură, ora 19.00. Programul muzical va cuprinde lucrări de Franz Liszt, Erik Satie, Christoph Willibald Gluck, Claude Debussy și Paul Hindemith, în interpretarea artiștilor Diana Ketler și Louis Lortie (pian), Mihaela Martin, Philippe Graffin și Hugo Ticciani (vioară), Răzvan Popovici și Christian Naș (violă), Frans Helmerson și Maximilian Hornung (violoncel).

"Duminică, ritmul va deveni allegro și, deși este ziua cu un record de concerte, cinci într-o singură zi, va fi una dintre cele mai relaxate. (...) Parcursul va începe la ora 11.00 dimineața, la POINT, și va fi completat de un brunch, urmat de o cafea relaxată la Casa Memorială Ion Mincu, de la ora 14.00. Ceaiul va fi servit la ora 16.00, la Fundația Löwendal și va fi urmat de un pahar de vin la Galeria Galateca, de la ora 19.00. Seara se va încheia în Sala de Lectură a Facultății de Litere, unde, la ora 22.00, va avea loc ultimul concert al zilei, ce va lăsa încă timp pentru un schimb de impresii asupra zilei și filosofiei de viață hodkinsoniene", precizează sursa citată.

Programul complet al festivalului SoNoRo poate fi găsit pe www.sonoro.ro, iar biletele și abonamentele pot fi achiziționate prin rețeaua Eventim — magazinele Germanos, Orange, Vodafone, Domo, librăriile Cărturești, librăriile Humanitas și online, pe www.eventim.ro.

SoNoRo este un proiect cultural aflat sub înaltul patronaj al Președinției României.

* Sâmbătă, 29 octombrie, și duminică, 30 octombrie, la Sala Mare a Teatrului Național din București, de la ora 19.00, are loc spectacolul "Livada de vișini" de A.P. Cehov, în viziunea renumitului regizor rus Lev Dodin, în cadrul celei de a 26-a ediții a Festivalului Național de Teatru. Spectacolul va beneficia de supratitrare în limbile română și engleză, menționează un comunicat al UNITER.

"Anul acesta, în Festivalul Național de Teatru, una dintre cele mai așteptate întâlniri cu lumea marilor creații teatrale contemporane ale Europei va fi reprezentată de un spectacol care, de la premiera sa de acum doi ani, e râvnit de mai toate scenele importante ale lumii: 'Livada de vișini' de A. P. Cehov, în viziunea renumitului regizor Lev Dodin — cel care conduce (la propriu) de 33 de ani destinele teatrului Maly Drama din Sankt Petersburg.", arată comunicatul citat. Cea de-a 26-a ediție a Festivalului Național de Teatru se desfășoară la București, între 21 și 30 octombrie, conform Agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.