Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

DETALII ale crimei infiorătoare comandată de mafia italiana. De ce percheziții după 18 ani?/ SURSE

rt.com
crima

Surse judiciare din anchetă au declarat pentru Q Magazine că deși multora o percheziție domiciliară după atâția ani ar părea ne elocventă, ea a avut totuși o rațiune.„Noi știam că Alexandru Găină a folosit o mașină, un Mercedes, atunci când a comis crima și că ulterior a dat acea mașină la dezmembrări pentru a i se pierde urma. Însă nu aveam de unde să știm dacă nu a păstrat în casă sau în mașina pe care o conduce acum actele acelei mașini sau orice probă pe care am fi putut să o coroborăm cu celelalte.

Vezi și: DEMISII pe bandă rulantă în UNPR: pierd 7 senatori/ UPDATE

Știam de asemenea, din descrieri, cu cei haine fusese îmbrăcat în seara crimei și chiar dacă aruncase acele haine, era foarte posibil să găsim prin casă fotografii cu el îmbrăcat ca atunci sau chiar fotografii în care să apară cu mașina dezmembrată. Știți foarte bine câți „șmecheri” se filmează sau fotografiază cu mașinile lor în semn de ostentație și apoi le pun pe internet.

În anii ’90 nu existau atât de multe aparate digitale, dar nu era exclus să găsim fotografii. Chiar dacă nu speram să găsim neapărat ceva, dacă nu am fi făcut aceste percheziții am fi regretat. De asemenea, știam că era un pasionat de arme. De pildă, când a fost arestat de Brigada de Crimă Organizată, în 2004, colegii noștri i-au găsit acasă un încărcător și un arc recuperator care credem că provine de la arma crimei. ”, au declarat anchetatorii pentru Q Magazine.

„Multă lume s-a întrebat de ce acuzatul a comis această crimă pentru o sumă de doar 10.000 de dolari, însă el făcea parte dintr-o grupare de rebeli pentru care rebeliunea în sine era o forma de existență, nu neapărat banii. În plus, în acea perioadă, veneau din urmă niște condamnări, urma să fie încarcerat și nu avea niciun ban. Am demonstrat prin probe că la data la care a fost arestat, imediat după crimă, avea bani. În investigația noastră, de-a lungul tuturor acestor 18 ani, am detaliat nu doar probe-haine, mașina, arma, declarații-ci și motivația crimei”, au mai spus anchetatorii pentru Q Magazine.

Mai multe detalii ale crimei aici

Gaina a fost acuzat ca in septembrie 1998 a impuscat un om de afaceri in fatza casei victimei. El ar fi actionat la comanda mafiei italiene care avea o datorie de 1 milion de dolari la Florin Ionescu. Gaina este si fiul unui fost ofiter al directiei de informatii a MAI.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.