Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

DETALII despre discuțiile dintre Victor Ponta și procurorii DNA: Ce s-a discutat între 4 ochi

victor ponta dna

Victor Ponta este urmărit penal de procurorii DNA Ploieşti într-un nou dosar, în care este acuzat de folosire a influenţei ori autorităţii în scopul obţinerii pentru sine ori pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite şi complicitate la infracţiunea de spălare de bani.

La Antena 3, Victor Ponta a dat detalii despre discuțiile între 4 ochi cu procurorii DNA, care l-au pus sub control judiciar pentru 60 de zile.

Citește și: FOTO Pozele cu FIICA SA de 15 ANI care l-au scos din minţi pe Cristi Boureanu

”Procuror: Nu știm noi ce spuneți dumneavoastră pe acolo.

Victor Ponta: Măsura asta se ia când e vorba despre un terorist, un ucigaș, un violator.

Procuror: Ei, lasă, să ia judecătorii decizia.”, a dezvăluit Ponta.

Fostul premier spune că, în mod normal, fostul premier britanic, Tony Blair, ar trebui adus și el, la audieri, la DNA.

Citește și: Doi studenți au făcut sex cu o pungă de plastic în loc de prezervativ: Cu ce s-au ales

M-am dus la judecători și m-au tratat nici mai bine, nici mai rău că sunt Ponta. Eu nu am vorbit, până acum, cu Tony Blair despre acest dosar. E posibil ca el să fie adus la audieri, altfel nu se poate. În mod normal, trebuie să-l chemi pe beneficiar.”, a spus fostul lider PSD la Antena 3.

În acelaşi dosar este urmărit penal şi deputatul Sebastian Ghiţă, pentru complicitate la săvârşirea infracţiunii de spălare de bani, fiind şi el plasat sub control judiciar.

Citește și: Un miliardar italian și-a dat soția, fostă Miss Ucraina în 2013, dispărută: Ce a aflat după două luni / VIDEO

DNA susţine că Ponta, în calitatea de preşedinte al PSD, şi-a folosit autoritatea pentru ca Sebastian Ghiţă să fie desemnat drept candidat într-un colegiu electoral în care formaţiunea sa să aibă certitudinea că va obţine mandatul pentru care se candida.

"Confirmarea propunerii a fost făcută de Ponta Victor Viorel în scopul obţinerii de foloase ce nu i se cuveneau, constând în plata sumei de 220.000 euro, necesară organizării unei vizite în România a unei personalităţi politice străine. Se urmărea astfel ca, prin mediatizarea unor întâlniri alături de personalitatea care beneficia de notorietate internaţională, Ponta Victor Viorel să câştige capital electoral, în condiţiile în care, în cursul anului 2012, potrivit calendarului electoral, urmau să aibă loc alegeri locale şi parlamentare. Suma de 220.000 de euro a fost obţinută prin persoane interpuse, de la inculpatul Ghiţă Sebastian Aurelian", precizează DNA.

Citește și: INCREDIBIL Concurenții de la Jocurile Paralimpice au obținut rezultate mai bune decât cei de la Olimpiadă / VIDEO

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.