Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Detalii din dosarul uciderii jurnalistului Pavel Șeremet: O femeie a pus BOMBA la mașină / VIDEO

Pavel Şeremet

Ies la iveală noi detalii cutremurătoare despre jurnalistul Pavel Şeremet. S-a aflat cine l-a asasinat pe acesta.

Dispozitivul exploziv plasat sub maşina Subaru, în care a fost ucis jurnalistul Pavel Şeremet, a fost pus de o femeie, scrie „Obozrevatel”, care prezintă înregistrările camerelor video. În acestea se vede că femeia a „lucrat” împreună cu un bărbat. Publicaţia oferă, de asemenea, cronologia evenimentelor. Astfel, la 00.22, un bărbat neidentificat se apropie de maşina parcată in care a doua zi dimineaţa moare Şeremet. El se aşează lângă portiera şoferului şi pregăteşte locul pentru ataşarea dispozitivului exploziv. La ora 2.33, acelaşi bărbat şi o femeie merg în direcţia blocului unde a locuit Şeremet – pe strada Iaroslav Val, în jos pe Ivan Franko – la o distanţă de aproximativ 15 metri unul faţă de celălalt. Femeia cară o pungă sau pachet – se vede ca bagajul este greu. Potrivit „Obozrevateli”, anchetatorii cred că în pungă se afla bomba.

Citeşte şi: Dezvăluiri şi acuzaţii grave: 'Serviciile de informaţii au organizat un sistem mafiot'

La 2:38 cei doi se întâlnesc, schimbă câteva cuvinte şi apoi se despart. Bărbatul traversează strada mimând mersul unui om băut. La 2:39 el se opreşte pe cealaltă parte a străzii, iar femeia în dreptul maşinii Subaru, scoate pachetul exploziv şi îl ataşează de partea de jos (în zona scaunului conducătorului auto), după care pleacă. Plasarea bombei nu a durat mai mult de un minut. Potrivit anchetatorilor, bărbatul stătea „de şase” peste drum. Sursa „Obozrevateli” susţine ca locul de parcare din curtea blocului, unde, de regula, Şeremet parca maşina Subaru era ocupat de o dubita cu numere din afara oraşului. După ce maşină Subaru a fost parcata în alta parte, dubita a plecat. Nu se ştie daca a fost o coincidenta. Se verifica versiunea. Este posibil ca aceasta schimbare a locului de parcare sa fi fost intenţionata, pentru a facilita „munca” atentatorilor. Subaru a fost parcat mai departe de ferestre, într-o zonă unde se putea plasa mai uşor bomba.

Citeşte şi: Mircea Ionescu-Quintus: 'Starea sănătăţii mele e destul de precară!' Ce a decis liderul PNL

Pavel Şeremet a fost ucis pe 20 iulie, în centrul Kievului, în urma exploziei maşinii pe care o conducea. Poliţia a calificat moartea lui Şeremet crimă comisa într-un mod periculos pentru viaţa multor oameni, conform jurnal.md.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.