Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Detalii din referatul Microsoft de arestare a Elenei Udrea. Unde ajungea mita / UPDATE

dna

Referatul DNA de arestare al Elenei Udrea dezvaluie detalii interesante din dosarul Microsoft. Acest document confirma pentru prima data oficial ceea ce Gabriel Sandu declara despre mita din dosar.

"S-a stabilit ca beneficiari ai sumelor de bani sunt Sandu Gabriel, Dorin Cocos, dar si PDL", scrie in referatul DNA.

Procurorii arata ca liderii PDL dar si membrii Guvernului de atunci au facut presiuni pentru a se incheia acele contracte de licentiere care au prejudiciat statul roman si care le-ar fi adus lor foloase necuvenite.

Iata cateva fragmente din referat:

”Din probatoriul testimonial rezultă că pentru promovarea hotărârii de guvern nr. 460/2009 şi alocarea bugetului necesar, inculpatul Gabriel Sandu a beneficiat de susţinerea ministrului Udrea Elena Gabriela, a primului ministru Emil Boc”.

Mai mult, ”din probatoriul administrat în cauză rezultă că inculpatul Sandu Gabriel –ministru al Comunicaţiilor la data respectivă, a procedat la realizarea procedurii de achiziţie şi la încheierea contractului de licenţiere ca urmare a presiunilor exercitate de UDREA ELENA GABRIELA – în calitate membru al Guvernului şi vicepreşedinte PDL, precum şi ca urmare a presiunilor exercitate de alte persoane din conducerea partidului. S-a stabilit, de asemenea, că beneficiari ai sumelor de bani din plăţile efectuate în baza contractului sunt printre alţii inculpatul Sandu Gabriel, inculpatul Cocoş Dorin şi Partidul Democrat Liberal care a beneficiat de plata unor materiale electorale prin intermediul inculpatului Sandu Gabriel”.

Ministerul de Finanțe este, de asemenea, menționat în Referatul DNA: ”Din probele administrate în dosarul (....) a rezultat că, în anul 2009, în baza înţelegerii prealabile cu inc. Gheorghe Ştefan şi inc. Sandu Gabriel, inculpatul Cocoş Dorin a pretins de la (....)şi (....) suma de 9.000.000 de euro pentru el, suma de 3.996.360 euro pentru Gheorghe Ştefan, suma de 2.700.000 de euro pentru ministrul Gabriel Sandu, toate acestea pentru a-şi exercita influenţa asupra lui Gabriel Sandu, precum şi asupra altor persoane din Guvern şi respectiv din cadrul Ministerelor implicate – MCSI, Ministerul de Finanţe, în scopul de a asigura firmelor susţinute de (....)adjudecarea contractului de licenţiere Microsoft din anul 2009. Inculpatul a primit de la (....)prin intermediul lui (....) suma de 9.000.000 USD”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.