Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Detalii EXPLOZIVE din dosarul lui Ludovic Orban: Ce au scris procurorii în rechizitoriu e IREAL

www.digi24.ro
ludovic orban dna

Deputatul Ludovic Orban a cerut de la un om de afaceri bani pentru campania electorală pentru alegerile locale din vara anului 2016, arătând că are un buget de campanie limitat şi că doreşte "să aibă canale deschise' pe anumite posturi de televiziune, el solicitând sumele în numerar, se arată în rechizitoriul prin care liberalul a fost trimis în judecată de DNA.

Conform documentului, în contextul lansării la 26 februarie a candidaturii inculpatului Ludovic Orban pentru funcţia de primar al municipiului Bucureşti, acesta a iniţiat în nume personal activităţi de natură a-i asigura sprijin financiar şi mediatic în timpul campaniei electorale.

Citește și: Acestea sunt cele mai ciudate legi din Europa: Citești și te crucești

Astfel, folosindu-se de influenţa pe care o avea în calitate de persoană cu funcţie de conducere, respectiv prim-vicepreşedinte al partidului din care face parte (n.r. PNL), Orban i-a cerut unui om de afaceri suma de 50.000 euro, arătând că banii vor fi remişi unor persoane ce îşi desfăşoară activitatea în mass-media, pentru promovarea imaginii sale în campanie.

Anchetatorii notează că între omul de afaceri şi Orban nu exista o relaţie de prietenie, însă cei doi se cunoşteau.

Citește și: Țara care a introdus pedepse pentru copiii care-și neglijează părinții

"Astfel, la data de 1 martie 2016, inculpatul Orban Ludovic şi (...) au purtat discuţii pe diverse teme, inclusiv de natură politică, fără legătură cu cauza. În continuare, dialogul s-a îndreptat spre cheltuielile cu campania electorală, respectiv cele aferente mass-media, ocazie cu care inculpatul Orban Ludovic i-a spus lui (...) că îl va căuta săptămâna următoare ca să-i spună exact şi să-i arate 'obligaţiile sale în media', menţionând că are un buget limitat în campanie de 100.000 euro. De asemenea, Orban Ludovic a afirmat că doreşte 'să aibă canale deschise' pe posturile de televiziune (...), (...) şi (...), arătând că (...) nu îl interesează", se arată în document.

Potrivit rechizitoriului, cei doi s-au întâlnit la 20 martie, iar din discuţiile lor a rezultat că Ludovic Orban a cerut banii în numerar, "nu altfel".

Citește și: Nu a mers pistolul și l-a testat pe mână/ VIDEO ȘOCANT

"Ulterior, la 20 martie 2016, (...) s-a întâlnit cu inculpatul Orban Ludovic tot la domiciliul celui dintâi, ocazie cu care inculpatul i-a comunicat că are nevoie de 50.000 de euro în numerar, pentru a-i da mai departe numiţilor (...) de la (...) şi (...) de la (...), persoane cu poziţii de decizie în cadrul celor două posturi de televiziune, în vederea promovării imaginii sale ca şi candidat la Primăria Capitalei. (...), din discuţie a rezultat că sumele respective erau cerute în numerar tocmai fiindcă erau pentru cei doi personal, şi poate doar puţin pentru posturile TV, deoarece Orban Ludovic a precizat că banii trebuie 'cash, iar nu altfel'", spun procurorii.

De asemenea, Orban a arătat că are nevoie de suma cerută, eventual în tranşe, începând cu prima săptămână din luna aprilie.

Citește și: Vârsta sexuală e determinată de gene: Iată ce alți factori influențează

Procurorii DNA l-au trimis în judecată, sub control judiciar, pe deputatul Ludovic Orban, la data faptei prim-vicepreşedinte al unui partid politic, pentru săvârşirea infracţiunii de folosire a influenţei în scopul obţinerii unor foloase necuvenite.

"La 20 martie, cu ocazia unei noi întrevederi, Orban i-a pretins omului de afaceri suma de 50.000 euro în numerar, aşadar nu în vreo modalitate legală, precum şi cu depăşirea plafonului stabilit prin Legea finanţării partidelor politice, cu precizarea că va trebui să remită banii unor persoane pe care le-a menţionat, cu funcţii de decizie în cadrul a două posturi de televiziune, pentru a fi promovată imaginea candidatului. Acesta a mai precizat că are nevoie de suma solicitată în aproximativ una - două săptămâni", se arată într-un comunicat de presă al DNA.

Citește și: VIDEO SENZAȚIONAL Cum își protejează rușii mașinile când dă grindina

DNA precizează că omul de afaceri a acceptat să efectueze plata sumei de 50.000 euro în considerarea funcţiei de conducere pe care Ludovic Orban o deţine în cadrul partidului politic şi a potenţialului de intervenţie al acestuia în domenii de interes pentru afacerile controlate de el.

Dosarul a fost trimis spre judecare la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, cu propunere de a se menţine măsura preventivă dispusă în cauză, respectiv cea a controlului judiciar.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.