Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Detaliile halucinante din dosarul lui Marian Vanghelie

Vanghelie - ziaruldeinvestigatii.ro

Probabil unul dintre cele mai spectaculoase dosare ca amploare a acuzaţiilor este cel în care este pus sub acuzare şi deja trimis în judecată primarul Sectorului 5, Marian Vanghelie. Conform rechizitoriului procurorilor, în perioada 2006 - 2014, Marian Vanghelie, ajutat de Mircea-Sorin Niculae şi parţial de Laura Ciocan, a cerut şi a primit de la Marin Dumitru foloase materiale necuvenite în cuantum de peste 30 de milioane de EURO, reprezentând un "comision" de 20% din încasări.

“Adevărul” a făcut o selecţie a lucrurilor mai puţin cunoscute din acest dosar de corupţie. Menţionăm că Marian Vanghelie este cercetat în acest moment sub control judiciar şi a negat acuzaţiile de corupţie.

Surpriza de la percheziţii: jurnalul mitei

La percheziţiile efectuate la soacra lui Daniel-Nicolae Dinuţ - apropiat al afaceristului Marian Dumitru - este găsită o mapă plină cu documente a lui Marian Dumitru în care erau trecute „comisioanele” date lui Marian Vanghelie, prin intermediul lui Mircea Sorin Niculae - vărul primarului. Percheziţiile erau într-un alt dosar, de evaziune fiscală, instrumentat de Parchetul Capitalei. În urma acestei descoperiri, afaceristul Marin Dumitru - cercetat pentru evaziune fiscală şi spălare de bani, face şi el un denunţ împotriva lui Marian Vanghelie şi recunoaşte că plătea “comisioane” între 15 şi 20%.

Toate aceste însemnări eu le-am ţinut într-o mapă de culoare neagră pe care o ţineam în maşină. În vara anului 2014, i-am dat lui Dinuţ această mapă, zicându-i să aibă grijă de ea, întrucât cuprinde socotelile mele personale. Mai arăt că uneori, comisionul cerut de Vanghelie era de doar 10-15%, în schimb eu angajându-mă ca o parte din lucrări să le subcontractez către firme indicate de acesta, cum a fost cazul Competent Mehedinţi, Intrakat SRL, deţinută de o femeie, şi a unei firme apropiate viceprimarului Sectorului 5. Cu privire la însemnările mele din mapă arăt că: «cash M.C.» reprezintă sumele pe care le-am dat lui Mircea Nicolae”, arăta acesta în faţa procurorilor.

Filmat în biroul din Primăria Sectorului 5

În biroul lui Marian Vanghelie din Primăria Sectorului 5 a fost montată, cu mandat de la judecător, o cameră care înregistra ambiental audio-video. Astfel, primarul este înregistrat atunci când discuta, în februarie 2015, cu avocata firmelor lui Marin Dumitru că-I va angaja apărători, doar să nu facă plângeri la DNA.

„Îi rezolv toate problemele să stea dracu liniştit!”, „dacă face ca prostu` în loc să... în loc să folosească de puterea pe care o am, ce dracu vorbeşte tot felu` de prostii”, „şi lăsaţi-l dracu DNA-ul, că nu fac peste ...[cuvânt obscen]..., scuzaţi-mă!”, „dacă eu fac lucruri care să mă aresteze, n-a rezolvat nimic!”, „tre să stea ca să se ajute cu mine nu să se încurce cu mine!”, „rugaţi-l, rugaţi-l că mă ocup eu, n-am uitat, mă ocup”, spunea acesta printre altele.

De altfel, aceasta este una din probele cheie din dosarul DNA.

Mai multe informatii despre „Vanghelioanele”, organizate pe şpagă, bani pentru imaginea PSD si vinuri de la tatal lui Dan Nica, in Adevarul.

Vezi si: Lista noilor taxe si impozite de la 1 ianuarie 2016

Vezi si: Jurnalista romanca, detalii terifiante despre incendiul din Dubai

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.