Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Detaliile pe care le dau judecătorii despre Gică Popescu: Ce au găsit după un an și jumătate

gica popescu

Judecătoria Sectorului 4 motivează decizia de eliberare a lui Gică Popescu, care nu este definitivă, prin faptul că a scris patru lucrări, a avut un comportament bun şi activităţi pentru care a fost recompensat în penitenciar.

Citește și: Gică Popescu primește o lovitură din partea DNA

"Potrivit caracterizării ataşate la dosar, condamnatul a participat la activităţile de educaţie şi intervenţie psihosocială desfăşurate la nivelul secţiei de deţinere şi a desfăşurat activităţi productive în interiorul locului de deţinere din aprilie 2014. A elaborat şi publicat patru lucrări ştiinţifice în perioada septembrie 2014 - martie 2015 iar în prezent este în curs de redactare a unei alte lucrări. Nu a fost sancţionat disciplinar pe perioada detenţiei iar pentru implicarea în cadrul activităţilor productive şi de reintegrare socială a fost recompensat de 11 ori în perioada mai 2014 - august 2015 (de şapte ori cu învoire de a ieşi din penitenciar)", se arată în motivarea judecătoriei.

Citește și: Klaus Iohannis, ordin pentru Victor Ponta: Nu are ce căuta într-o democraţie puternică

Judecătorul a mai reţinut că "petentul execută pedeapsa în regim semideschis, nu este cunoscut cu antecedente penale iar pe perioada detenţiei a menţinut permanent legătura cu mediul de suport prin vizitele soţiei şi apeluri telefonice, beneficiind de sprijin moral şi material din partea familiei", motive pentru care instanţa a apreciat că "există premisele că timpul executat a fost suficient pentru reeducarea condamnatului şi că acesta, prin participarea activă la programele desfăşurate în vederea pregătirii graduale pentru liberare, şi-a format o atitudine corectă faţă de valorile sociale, faţă de ordinea de drept şi faţă de regulile de convieţuire socială, scopul preventiv şi educativ al pedepsei fiind atins, iar funcţiile de exemplaritate şi eliminare temporară ale pedepsei fiind îndeplinite, astfel încât în viitor să se încadreze într-o viaţă normală, părăsind câmpul infracţional".

Citește și: Cătălin Tolontan oferă doi detalii din dosarul Gala Bute: Ce echipă de șoc avea Elena Udrea

Judecătorul reţine în motivare şi că, în ultimul cuvânt, Gheorghe Popescu "arată că a înţeles, s-a supus şi a respectat decizia instanţei în urma căreia a fost condamnat, însă acum doreşte să fie din nou alături de familia sa, doreşte să se integreze în societate şi să fie folositor societăţii prin tot ceea ce va face în continuare".

Citește și: DEZVĂLUIRI ȘOCANTE despre Florian Coldea: Ce ACUZAȚII i se aduc adjunctului SRI

Judecătoria Sectorului 4 a decis, pe 5 octombrie, că Gheorghe Popescu poate fi eliberat condiţionat, după ce a executat jumătate din pedeapsa de trei ani, o lună şi zece zile, primită în dosarul transferurilor de jucători, hotărârea nefiind definitivă.

Citește și: Nuntă mare în PNL: Cea mai frumoasă deputată s-a măritat cu consilierul lui Vasile Blaga / FOTO

Fostul internaţional Gheorghe Popescu execută din 4 martie 2014 pedeapsa de trei ani, o lună şi zece zile, primită în dosarul transferurilor de jucători. Alături de el au fost condamnaţi Gheorghe Copos, Mihai Stoica, Cristian Borcea, Ioan Becali, Victor Becali, Gheorghe Neţoiu şi Jean Pădureanu.

Gheorghe Copos, fostul patron al FC Rapid, a fost eliberat condiţionat în 7 aprilie, iar Jean Pădureanu, fostul preşedinte al Gloriei Bistriţa, care a executat pedeapsa în Spitalul Penitenciar Jilava, a fost eliberat condiţionat în 18 iunie, scrie mediafax.ro

Citește și: Victor Ponta îl pune la punct pe Liviu Dragnea

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.