Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

DETALIUL lui Traian Băsescu despre noul prim-adjunct al SRI: De ce l-a numit Klaus Iohannis

Răzvan Ionescu

Klaus Iohannis a acceptat, la propunerea lui Eduard Hellvig, ca noul prim-adjunct al SRI să fie numit Răzvan Ionescu, un general de 45 de ani, absolvent al Facultății de Fizică. Traian Băsescu a remarcat un detaliu la generalul Ionescu, care-l apropie de Florian Coldea.

Totodată, fostul președinte îi transmite lui Iohannis să nu facă aceeași greșeală ca el.

”Eu constat un singur lucru: şi Iohannis a mers pe acelaşi principiu pe care am mers eu. Adică să numească în funcţia de prim-adjunct un ofiţer care nu provenea din vechea Securitate. Coldea (Florian Coldea - n.r.) a terminat facultatea în 1996, Psihologie. (...) Nu avea nicio legătură cu fosta Securitate şi, la 35 de ani, l-am numit prim-adjunct, dar unul din obiectivele mele a fost să nu provină din fosta Securitate. Acest general (Răzvan Ionescu - n.r.) are 45 de ani. Şansa lui Iohannis este că, de la numirea lui Coldea şi până acum, au trecut 12 ani. Deci, el avut posibilitatea să pună un om mai copt în funcţia de prim-adjunct care, de asemenea, îndeplineşte criteriul fundamental să nu fi făcut parte din fosta Securitate.

Citește și: A arătat TOT: A prezentat emisiunea FĂRĂ LENJERIE INTIMĂ, într-o rochie TRANSPARENTĂ / VIDEO

Eu sper că acest general tânăr - la 45 de ani e un general tânăr - va avea mult mai mult caracter decât a avut Florian Coldea şi nu va da în boala puterii. Şi, de asemenea, sper ca, învăţând din lecţia mea, preşedintele Iohannis, dacă va avea şi al doilea mandat, să nu-i târâie după el pe cei pe care-i numeşte, până la terminarea mnadatului. Să-i lase o perioadă rezonabilă, trei-patru, maxim cinci ani de zile, pentru că riscul să-i îmbolnăvească puterea, risc care s-a manifestat şi la Coldea şi la Kovesi, este enorm.”, a spus Traian Băsescu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.