Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Deva - locuinţe sociale pentru categoriile defavorizate

locuinte

Deva, ca şi alte oraşe din România, are şi categorii vulnerabile de persoane care au nevoie de protecţie socială. Candidatul PNL la Primăria Municipiului Deva, Petru Mărginean, doreşte să ofere o protecţie socială activă devenilor care sunt în imposibilitatea să-şi achiziţioneze o casă sau să închirieze o locuinţă în oraş.

„În Deva, în cartierul Grigorescu se construiesc acum primele două din cele patru blocuri de locuinţe. Este vorba de 72 de garsoniere şi apartamente cu două camere care vor beneficia de toate facilităţile unei locuinţe din zilele noastre. Va exista reţea de utilităţi şi de comunicaţii, camerele vor fi zugrăvite şi parchetate, băile şi bucătăriie vor avea gresie, faianţă şi obiecte sanitare. Spaţiul exterior va fi amenajat corespunzător, şi nu lăsat în paragină. În zona de acces vor fi construite alei, spaţii verzi, parcare şi loc de joacă. În toamnă, cele două blocuri vor fi gata şi aici se vor putea muta solicitanţii aflaţi pe lista de priorităţi. Condiţia este să aibă un loc de muncă stabil, pentru a putea achita chiria, modică ce-i drept, şi utilităţile.”

29 de locuinţe sociale achiziţionate de pe piaţa liberă. Este soluţia găsită de primarul Petru Mărginean şi candidatul PNL la Primăria Municipiului Deva, pentru a rezolva situaţia solicitanţilor de locuinţe sociale.

„Am identificat în Deva o serie de imobile de locuit puse în vânzare de către proprietarii lor. Am considerat că este o oportunitate care trebuie fructificată şi am început negocieri cu aceştia în vederea obţinerii unui preţ bun. De curând, am reuşit să achiziţionăm un bloc cu patru etaje, situat pe Aleea Streiului, care mai avea nevoie doar de unele finisaje. La sfârşitul acestei luni, cel târziu la începutul lunii viitoare, 29 de deveni şi familiile lor, aflaţi pe lista de priorităţi la locuinţe sociale, vor avea o casă decentă. 19 garsoniere şi 10 apartamente cu două camere îşi aşteaptă chiriaşii. În plus, în curtea generoasă pe care o avem la dispoziţie mai putem construi încă un bloc asemănător.”

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.