Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

DEVOALAREA anului în cel mai bine păstrat SECRET: El este creatorul Bitcoin

Bitcoin

Cine ar fi creatorul Bitcoin? Asta e întrebarea care e pe buzele tuturor. Antreprenorul australian Craig Wright afirma in mod public ca el este creatorul Bitcoin Satoshi Nakamoto, relateaza BBC News.Admitand acest lucru, Wright pune capat multor ani de speculatii despre cine este autorul ideii care sta la baza sistemului banilor digitali, anunță news.ro. Wright a furnizat o proba tehnica pentru a-si sustine revendicarea, folosind monede despre care se stie ca sunt detinute de catre creatorul Bitcoin.

Citește și: Vladimir Putin se pregătește de revoluție: Planul secret al Gărzii Naționale / VIDEO

Membri marcanti ai comunitati Bitcoin si echipa de baza de dezvoltatori au confirmat revendicarea lui Wright. Wright si-a dezvaluit identitatea pentru trei institutii media, si anume BBC, The Economist si GQ. Intr-o intalnire cu BBC, Wright a semnat digital mesaje folosind chei criptografice create in primele zile ale dezvoltarii bitcoin. Cheile sunt indisolubil legate de portiuni din bitcoin despre care se stie ca au fost create sau extrase de catre Satoshi Nakamoto.

Citește și: Acesta e cel mai ciudat Lamborghini / VIDEO

"Acestea sunt portiuni folosite pentru a trimite zece bitcoini lui Hal Finney in ianuarie (2009), in prima tranzactie in bitcoin", a declarat Wright in timpul demonstratiei sale. Celebrul criptograf Hal Finney a fost unul dintre inginerii care au ajutat la transformarea ideilor lui Wright in protocolul Bitcoin, a spus el. "Eu am fost principala parte a acestuia, dar m-au ajutat si alte persoane", a declarat el. Wright a anuntat ca intentioneaza sa dea publicitatii informatii care le vor permite si altora sa verifice, din punct de vede criptografic, ca el este Satoshi Nakamoto.

Vezi și: Pericol imens pentru România: Spionii străini, interesați de secretele țării noastre

Jon Matonis, un economist si unul dintre directorii fondatori ai Bitcoin Foundation, s-a declarat convins ca Wright este cine afirma ca este "In timpul sesiunii de dovedire de la Londra, am avut oportunitatea sa examinez date pertinente din trei puncte de vedere distincte: criptografic, social si tehnic", a declarat Matonis. "Sunt ferm convins ca Craig Wright satisface toate cele trei categorii", a adaugat el.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.