Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

DEZVĂLUIRI Șefi din partidul lui Putin dețin companii și proprietăți în Bulgaria

rachaelcurtis.theworldrace.org
Bulgaria

Rudele a cel puţin şase politicieni de rang înalt din partidul Rusia Unită, condus de Vladimir Putin, deţin companii sau proprietăţi în Bulgaria, informează cotidianul bulgar Dnevnik, citat de Novinite, preluat de Agerpres.

Vezi și: Adevărata palmă a lui MRU pentru Iohannis

Printre ei se află fiul vicepremierului rus Dmitri Kozak, Alexei, şi fiul preşedintelui comisiei juridice din Duma Vladimir Pligin, Alexander, proprietarii unor firme înregistrate la Varna în 2008. Alexei Kozak este proprietarul firmei Neptun Pro EOOD, iar Alexander Pligin deţine compania Jupiter Pro EOOD. 

Conform jurnaliştilor bulgari, cetăţenii ruşi îşi înregistrează de obicei firme în Registrul bulgar al Comerţului pentru a putea cumpăra terenuri sau case pe litoralul Mării Negre.

Vezi și: Mega-tranzacţie pe piaţa farmaciilor din România

Jurnaliştii au descoperit informaţiile în Registrul Comerţului după ce le-au confruntat cu declaraţiile de avere ale candidaţilor din partea partidului Rusia Unită la recentele alegeri parlamentare din Rusia. 

Investigaţia vine după ce Piotr Tolstoi, candidat din partea Rusiei Unite, a declarat chiar în ziua alegerilor că politicienii ruşi deţin jumătate din proprietăţile de pe coasta bulgară a Mării Negre şi că vor cumpăra întreaga ţară.

Vezi și: Chirurg prins în flagrant când lua mită. A cerut pacientului să-şi vândă casa pentru operaţie

După ce Tolstoi a fost ales în Duma de Stat, a declarat că nu a făcut decât să glumească şi că nu a intenţionat să jignească Bulgaria. Cu toate acestea, declaraţia sa a stârnit destule resentimente din partea bulgarilor.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.