Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Dezamăgire pentru fanii echipei naționale de rugby a României

rugby

Echipele de rugby ale României și Georgiei nu vor fi acceptate în Turneul celor Șase Națiuni, alături de Anglia, Franța, Scoția, Țara Galilor, Irlanda și Italia. Directorul executiv al turneului, John Feehan, a declarat că turneul este și va rămâne unul închis.

Vorbind înaintea deschiderii unei noi ediții a turneului care anul acesta începe pe 6 februarie, Feehan a spus că ideea lărgirii formatului apare după fiecare Cupă Mondială.

"Nu avem intenția să schimbăm curând structura competiției. Acesta este un turneu închis, prin consens între țările competitoare la ora actuală și noi considerăm că suntem într-o poziție foarte solidă, atât în termeni sportivi cât și în termeni comerciali", a spus Feehan, potrivit rfi.ro.

"Ce avem noi aici este cel mai mare turneu din jocul de rugby - cel mai mare, cel mai lucrativ, cel mai privit și cu cele mai mari asistențe. Toate locurile pe stadioane sunt vândute în fiecare sezon, cu excepția ocazională a Italiei, care este națiunea cel mai recent primită și doar recent și-a mutat meciurile de pe un stadion de 25000 de locuri pe unul de 75000. De ce am dori să schimbăm asta?", s-a întrebat Feehan.

"Dacă am încerca să mărim numărul de meciuri, imediat ar apărea problema aglomerării calendarului. Acesta nu e un subiect pe agenda noastră și sincer vorbind, nu e treaba celor Șase Națiuni să ofere soluții pentru Georgia, România sau oricine altcineva", a adăugat el.

Georgia a avut o evoluție impresionantă la recent încheiata Cupă Mondială din Anglia, unde s-a clasat pe locul al treilea în grupa B și s-a calificat automat, pentru prima oară, la următorul turneu final, care va avea loc în Japonia în 2019.

Echipa României, Stejarii, s-a clasat pe locul al patrulea în grupa D, fiind învinsă în meciul decisiv de Italia (care joacă în Turneul celor Șase națiuni din anul 2000) cu 32 - 22.

"Nu dorim să stricăm Turneul celor Șase Națiuni, dar trebuie să găsim o posibilitate de integrare pe termen mediu", a declarat ziarului Independent Octavian Morariu, președintele Rugby Europe, federația europeană de rugby.

"Rugby-ul românesc este mult mai stabil acum, după crizele ultimilor circa 20 de ani, dar perspectiva progreselor e legată de șansele care ni se oferă. Dacă nu avem ocaziile potrivite de a ne dezvolta rugby-ul este dificil să urcăm la nivelul următor. Dorim să oferim un produs destul de bun ca să atragem investiții noi, dar ca să facem asta avem nevoie de acces la meciuri cu echipe de prima categorie", a mai spus el.

"Câte meciuri cu echipe de prima categorie vom juca până în 2019? E o întrebare bună. Calendarul internațional este plin și e dificil de pus presiune suplimentară pe jucători. Sincer nu prea sper în multe oportunități, dar cred că trebuie să insistăm pentru cât mai mult cu putință. Georgia s-a calificat automat pentru Japonia, cu cine vor juca ei? La ce meciuri serioase se pot aștepta", s-a întrebat președintele Rugby Europe.

În aceeași zi în care debutează Turneul celor Șase Națiuni începe și returul Cupei Europei pe Națiuni, numită și Turneul celor Șase Națiuni B, la care participă și România, alături de Georgia, Rusia, Spania, Portugalia și Germania.

În primul meci Stejarii întâlnesc Portugalia pe stadionul Cluj Arena, sâmbătă de la 17:15 ora României.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.