Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Posibil dezastru în Sănătate, confirmat la nivel de top în Guvern

medici-spital-sanatate

Ministrul Sanatatii, Nicolae Banicioiu si premierul Victor Ponta au declarat in acest weekend ca in maxim trei ani de zile Romania va ramane fara cei mai buni medici si asistente daca nu li se ofera solutii de a ramane in tara.

“Daca in acest an nu se iau masuri reale pentru stoparea migratiei cadrelor medicale, in maximum trei ani Romania va ramane fara specialisti”, a spus Banicioiu, sambata seara, intr-o emisiune la B1 Tv.

Informatia a fost confirmata duminica seara, de Premierul Victor Ponta, la Antena 3. "Are dreptate, am avut de mai multe ori aceasta discutie", a spus Ponta.

Potrivit lui Banicioiu, unul din motive il reprezinta salariile mai mici decat cele din Vest, iar al doilea motiv il reprezinta blocarea posturilor in sistemul medical.

“I-am si gonit. Pentru ca noi, cand am blocat posturile, toate promotiile de medici care au terminat specialitatea in Romania, din perioada 2010-2014 – au trebuit sa plece, neavand cum sa se angajeze in Romania. Deci noi am creat trendul. Ca asta se uita”, sustine Nicolae Banicioiu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.