Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

DEZASTRU în cursa pentru alegerea înlocuitorilor Liei Olguța Vasilescu și Florin Cârciumaru

Libertatea
olguta vasilescu

Urmașul Liei Olguța Vasilescu în fruntea primăriei Craiova pare să nu fie prea popular, dacă ne luăm după prezența la vot la alegerile parțiale de duminică. Un procent de 10,21% dintre locuitorii cu drept de vot din Craiova se prezentaseră la urne la alegeri până la ora 16,00, în timp ce în comuna Işalniţia, tot din Dolj, procentul la aceeaşi oră a fost de 29,73%.

Potrivit datelor AEP, în Craiova, până la ora 16,00, din cele 255.782 înscrise pe liste, votaseră 26.125 de persoane din care 1.332 au votat pe listele suplimentare, iar 299 au votat la urna mobilă, scrie agerpres.ro.

Citește și: TOPLESS Alexandra Stan și-a arătat SÂNII pe plajă / FOTO HOT

În comuna Işalniţa, din cele 3.411 persoane înscrise pe liste, votaseră 1.014, din care 8 au votat pe listele suplimentare şi 36 au votat la urna mobilă.

Funcţiile de primar în Craiova şi Işalniţa au rămas vacante după ce edilii aleşi în iunie 2016 au demisionat în ianuarie a.c.

Citește și: SCANDAL în Biserica Ortodoxă, la mănăstirea unde mai multe măicuțe au rămas însărcinate: Un călugăr a lăsat GRAVIDĂ o credincioasă / VIDEO

Același lucru se poate spune și despre cel care îl va înlocui pe Florin Cârciumaru, acum senator, în fruntea primăriei din Târgu-Jiu. Prezenţa la urne în municipiul Târgu-Jiu, unde au loc alegeri pentru funcţia de primar, se menţine scăzută până la ora 16,00, 16,71% dintre alegători exercitându-şi dreptul de vot.

În comuna Drăguţeşti, tot din Gorj, prezenţa la vot, în acelaşi interval orar, este de peste 50%.

Citește și: A folosit ȘASE surori drept SCLAVE SEXUALE: Fetele i-au fost date chiar de către PĂRINȚII lor .

Potrivit datelor prezentate pe site-ul Autorităţii Electorale Permanente (AEP), 375 de persoane au votat pe listele suplimentare, iar alte 87 au solicitat urna mobilă.

Până la ora 16,00, în municipiul Târgu-Jiu au votat 13.369 de persoane, iar în comuna Drăguţeşti, peste 2.100.

Citește și: Decizia INCREDIBILĂ luată de călugărul care a lăsat GRAVIDĂ o enoriașă

Reprezentanţii BEJ Gorj au afirmat că procesul electoral se desfăşoară fără incidente.

În cele două localităţi sunt aşteptate la urne peste 84.000 de persoane, fiind amenajate 61 de secţii, din care 56 în Târgu-Jiu.

Citește și: Biblia în versuri, o lucrare unică în țară, va putea ajunge la românii de pretutindeni

În municipiul Târgu-Jiu, funcţia de primar a rămas vacantă după ce fostul edil, Florin Cârciumaru, a obţinut un post de senator la alegerile parlamentare din 2016, atribuţiile acestuia fiind preluate de Aurel Popescu, fost viceprimar al municipiului, în prezent primar interimar al oraşului şi candidat al PSD Gorj.

Din partea USR Gorj a intrat în competiţia electorală Radu Miruţă, iar de la PNL - consilierul local Marcel Romanescu, de la PMP - consilierul local Daniela Grădinaru, de la ALDE - consilierul local Eduard Lădaru. Totodată, şi-au anunţat candidatura, ca independenţi, fostul inspector şef al IPJ Gorj - Viorel Caragea, şi Gheorghe Caralicea.

Citește și: STUDIU 40% dintre cei care navighează pe internet nu utilizează mijloace de apărare împotriva virusurilor

Mandatul fostului primar al localităţii Drăguţeşti, Vasile Moşoiu, a fost suspendat de Prefectura Gorj la scurt timp după ce acesta a câştigat alegerile din 2016, în urma unei condamnări. Dumitru Ion Popescu, membru al ALDE Gorj, a fost numit în funcţia de primar interimar al comunei Drăguţeşti, el fiind şi candidatul formaţiunii politice la alegerile parţiale din 11 iunie 2017. Şi-au mai depus candidaturile Gheorghe Butan din partea PSD, Ionuţ Crăc de la PNL şi Ion Covrig de la PMP.

Citește și: China a lansat prima sa navă spațială de marfă .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.