Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Dezastru in Iasi. Nichita lasa in urma un oras pagubit cu sume URIASE

nichita vila

Primarul suspendat al Iasului Gheorghe Nichita lasa in urma sa un dezastru in administratia locala. Orasul a fost pagubit cu aproape 71 de milioane de lei. Aceasta suma reprezinta amenzi dispuse de UE pentru nereguli in desfasurarea proiectelor pe fonduri europene. Situatia a fost semnalata de Ministerul Fondurilor Europene, insa oficiali din primarie sustin ca ar fi vorba de o greseala a ministerului, suma penalitatilor fiind de fapt de 30 de milioane de lei.

Cele mai frecvente nereguli constau în stabilirea unor condiţii restrictive în atribuirea de lucrări care restrâng concurenţa şi pot favoriza anumiţi participanţi la licitaţii sau incompatibilităţilor între legislaţia româneas­că şi cea europeană.

„Am obligaţia să cred situaţia ministerului. Discutăm de corecţii foarte mari care vor ajunge cheltuieli neeligibile şi vor fi suportate de la bugetul local. Raportaţi aceste sume la investiţiile proprii ale Primăriei pe anul în curs, investiţii care sunt de 20 mili­oane lei“, a comentat liderul consilierilor locali ai PNL, Marius Dangă.

Până în luna februarie a acestui an, Primăria a primit în baza cererilor de rambursare o sumă de 215 milioane lei, conform MFE, dintr-un total contractat de 737 milioane lei (fonduri UE şi bugetul de stat) pe 17 proiecte. Raportând la ultima sumă menţionată, corecţiile reprezintă aproape 10%, informeaza ziaruldeiasi.ro care face o ampla prezentare a acestei situatii si a contractelor care au acumulat cele mai mari penalitati.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.