Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

DEZASTRU în Indonezia după cutremur. Numărul morţilor creşte de la oră la oră - FOTO/VIDEO

Bilanţul victimelor cutremurului din Indonezia creşte de la oră la oră. Până acum, 97 de persoane au murit printre dărâmăuri şi peste 600 au fost rănite în urma cutremurului puternic produs miercuri în provincia indoneziană Aceh, din extremitatea de nord a Insulei Sumatra, unde operaţiunile de salvare continuă, potrivit autorităţilor locale, citate de AFP.

content-image

Seismul cu magnitudinea de 6,5 a avut loc în zori, la o adâncime mică, în districtul Pidie Jaya, din vestul Indoneziei, la momentul în care locuitorii acestei regiuni predominant musulmane se pregăteau pentru rugăciunea de dimineaţă.

"Până în prezent, 97 de persoane au fost ucise, iar numărul continuă să crească", a declarat pentru AFP oficialul militar Tatang Sulaiman.

content-image

"Potrivit informaţiilor pe care le avem până în prezent, 54 de persoane au fost ucise şi alte sute rănite", declarase mai devreme pentru AFP directorul agenţiei locale pentru prevenirea dezastrelor, Puteh Manaf, dar între timp cifra a fost reactualizată.

Chiar şi aşa, nu a fost emisă alertă de tsunami. Imaginile postate pe reţelele de socializare arată mai multe clădiri dărâmate, stâlpi de electricitate căzuţi şi maşini avariate.

Provincia Aceh a suferit distrugeri puternice în 2004, în urma cutremurului din a doua zi de Crăciun, urmat de un tsunami. 120.000 de oameni au murit atunci doar în această zonă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.