Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Dezbaterea electorala a Sectorului 6. Cui îi e frică de DNA și care e secretul succesului

zerothposition.com
dezbatere electorala

STIRIPESURSE.RO vă prezintă dezbaterea electorală a Sectorului 6. Principalii competitori sunt reprezentanții PSD și PNL, dar și un independent. I-am adus la aceeași masă pe Ștefan Florescu, independent; Gabriel Mutu, PSD și Răzvan Mironescu, PNL.

Vezi și: Ipoteză INCENDIARĂ: Cele 30 de minute de imagini-cheie cu Dan Condrea, în posesia SRI

1.Când, cum și cine v-a influențat să candidați la Primărie?

Răzvan Mironescu: Am intrat târziu în politică, după ce m-am realizat mai întâi pe plan profesional în domeniul privat. Pașii mei către succes sunt legați de Sectorul 6. Aici am avut primul job ca inginer constructor și tot aici mi-am început și cariera politică, la filiala PNL a Sectorului 6. M-am hotărât să candidez la Primăria Sectorului 6 acum un an când, în urma activității de deputat am decis că este momentul să duc la un nivel superior implicarea privind rezolvarea numeroaselor probleme cu care se confruntă cetățenii Sectorului 6. Mi-am îndeplinit până acum principala promisiune pe care am făcut-o cetățenilor care m-au ales în 2012 , aceea de fi permanent alături de ei încercând să le soluționez , prin mijloace insituționale, atât problemele cetățenești cât și cele legate de diverse instituții ale statului și mă angajez, de data aceasta în fața tuturor cetățenilor Sectorului 6 să fac același lucru și în calitate de Primar. Cred că Sectorul 6 mi-a oferit mult bine și acum vreau să dau binele înapoi. Cetățenii Sectorului 6 sunt cei care m-au convins să candidez.

Ștefan Florescu: Nu m-a influențat nimic, ci m-a determinat. Lucrând în echipa Sectorului 4, una cu rezultate în peisajul administrativ al ultimilor 8 ani, am deprins exercițiu și experiența necesară. Totodată, s-a creat un fel de ambiție profesională, care mă motivează să demonstrez că și în Sectorul 6 se poate progresa administrativ, important este să se dorească acest lucru. Iar eu îmi doresc! Candidez pentru că de ani de zile, Sectorul 6 a fost lăsat de izbeliște de către fostele administrații, care nu s-au implicat deloc în dezvoltarea acestui spațiu în care m-am născut, trăiesc și îmi cresc cele 3 fetițe. În lipsa unor minime investiții, pe care cei care s-au perindat pe la conducerea Primăriei nu s-au învrednicit să le realizeze, Sectorul 6 a ajuns codaș între Sectoarele Capitalei: străzile și piețele sunt mizerabile, gropi pândesc la tot pasul, blocurile sunt nereabilitate, locurile de parcare sunt insuficiente, școlile și grădinițele nu au fost modernizate, nu sunt adoptate măsuri în sprijinul categoriilor sociale defavorizate, parcurile, locurile de joacă și cele de relaxare dintre blocuri sunt în paragină, cetăţenii nu se simt în siguranţă pe stradă. Aceasta este realitatea în prezent.

Gabriel Mutu: Oamenii pe care i-am întâlnit în sectorul 6, de-a lungul timpului. Aceştia mi-au cerut mereu să îi ajut cu soluţii aplicate problemelor locale, în condiţiile în care un senator legiferează pentru întreaga ţară. M-am implicat în probleme naţionale, dar am căutat să aduc îmbunătăţiri directe şi pentru bucureşteni şi menţionez un singur exemplu aici: promovarea amendamentului de reducere a preturilor cu aproximativ 30% pentru cumpărarea locuintelor de tip ANL.

2.Ce veți face în prima zi ca primar?
Ștefan Florescu: Ordine în activitatea primăriei.

Gabriel Mutu: Evident, mă voi întâlni cu angajaţii primăriei şi le voi propune un nou mod de colaborare: direct, cu un primar prezent, a cărui uşă să le fie deschisă.

Răzvan Mironescu: Îmi voi construi echipa cu care voi porni la drum. Am deja în minte structura ei și obiectivele pe care le voi pune în fața fiecărui membru al echipei.Deci prima dată, voi face ORDINE în Primărie, iar apoi voi începe CURĂȚENIA în Sector. Fără un aparat administrativ eficient, receptiv la nevoile oamenilor nu putem evolua. Nu voi concedia oameni, dar nici nu voi face angajări pe criterii politice. PERFORMANȚA este criteriul pe care mă bazez, iar EFICIENȚA este instrumentul cu care voi lucra. Vin cu un NOU mod de administrare locală, MODERN, bazat pe  TRANSPARENȚĂ  totală și CONTACT DIRECT CU CETĂȚENII.

RISIPA BANILOR PUBLICI în panseluțe și borduri nu va mai fi posibilă! Vin cu proiecte clare care vor genera parteneriate public private și dezvoltare economică. Am totul foarte clar planificat, trebuie doar să aplic.

În 2014, Guvernul Ponta a pierdut 62 de miliarde de euro, bani europeni, parte din planului de investiții Junker. Nu ne mai permitem să pierdem bani europeni și nu mai putem aștepta să se miște Guvernul.

Voi veni la Primărie cu o echipă de specialiști pe care o am deja formată și care se va asigura că Primăria Sectorului 6 va atrage TOATE fondurile europene disponibile pentru proiectele noastre

Angajații Primăriei sunt în slujba cetățenilor, iar asta înseamnă că vor petrece mai mult timp pe teren pentru a identifica nevoile oamenilor și a primi sugestiile lor.  Voi organiza SĂPTĂMÂNAL dezbateri publice cu cetățenii prin rotație în fiecare cartier. Voi verifica personal starea fiecărei lucrări din sector și mizez pe ECHIPA mea formată din cetățenii activi ai Sectorului 6 să-mi aducă la cunoștință orice fel de problemă pe care poate eu nu am indentificat-o și ÎMPREUNĂ le vom rezolva. După fiecare an de mandat, voi evalua angajații Primăriei pe criterii de performanță bine stabilite, iar CETĂȚENII sunt deja mandatați să mă evalueze pe mine.

3.Ce calități vă recomandă pentru a conduce comunitatea sectorului în care candidați?

Garbriel Mutu: Vreau, ştiu şi pot. Aceasta este structura omului Gabriel Mutu si acesta este mai mult decât un slogan de campanie, este o promisiune fermă, pe care am respectat-o în cariera din mediul de afaceri, dar şi din mediul politic. Vreau să fiu un partener al comunităţii mele, ştiu deja care sunt problemele şi pot aduce schimbarea necesară sectorului 6.

Ștefan Florescu: Seriozitatea, determinarea, experiența administrativă, capacitatea organizatorică onestitatea, dragostea de oameni.

Răzvan Mironescu: În primul rând competența și integritatea. Aș vrea să subliniez că sunt singurul candidat pentru Primăria Sectorului 6 care a semnat declarația de integritate propusă de România Curată. De fapt sunt și singurul care putea să facă acest lucru, nefiind nici trasesit, nici candidat cu probleme penale, spre deosebire de alți contracandidați. Apoi puterea de muncă, spiritul de echipă, standardele ridicate de profesionalism pe care mi le impun atât mie cât și colaboratorilor mei, pragmatismul în abordarea problemelor, abordarea inginerească a tuturor proiectelor, dar și motivația și încrederea că pot schimba în bine Sectorul 6.

4.Soluția dumneavoastră pentru locurile de parcare.

Răzvan Mironescu: a. Amenajarea tuturor parcărilor folosite în prezent și neamenajate, ceea ce va aduce un plus de circa 20% la locurile de parcare de acest tip.

b. Construirea de noi smart-parking-uri pe domeniul public, bineînțeles cu acordul cetățenilor din zonă.

c. Identificarea terenurilor virane din domeniul public și amenajarea fie de locuri de parcare la sol fie, pentru terenuri de minim 1500 mp de parcări semi-îngropate, care deasupra să aibă mini-parcuri, evident acolo unde se poate obține autorizație de construcție în acest scop.

Gabriel Mutu: Reproiectarea locurilor de parcare existente, construirea de parcări subterane şi amenajarea de parcări la intrarea în Bucureşti pentru non-rezidenţi sunt soluţii mult mai bune. De asemenea, fiind sectorul cu cele mai multe supermarketuri, avem şi din această zonă o soluţie: un parteneriat public-privat pentru folosirea de către locuitorii din proximitatea magazinelor a parcărilor acestora pe timp de noapte. Totodata, introducerea sensurilor unice dintre blocuri aduce o crestere de 20% a locurilor de parcare.

Ștefan Florescu: Locurile din parcările de reședință sunt insuficiente, raportat la numărul de autovehicule înmatriculate. Am realizat o inventariere a acestora și după 5 iunie 2016 vom trece la retrasarea locurilor și la o alocare responsabilă, prin intermediul unui sistem electronic. Acesta va presupune emiterea unor carduri care să conțină informații despre locație și despre cel care are încheiat acord pentru închirierea domeniului public în acest sens. Voi colabora cu Primăria Capitalei pentru reamenajarea parcărilor de pe bulevarde, iar, prin consultări publice cu cetățenii, vom identifica locații pentru amplasarea unor parcări supraterane, în locațiile cele mai afectate de lipsa locurilor de parcare.

4.Soluția dumneavoastră pentru locurile de parcare.
Ștefan Florescu: Locurile din parcările de reședință sunt insuficiente, raportat la numărul de autovehicule înmatriculate. Am realizat o inventariere a acestora și după 5 iunie 2016 vom trece la retrasarea locurilor și la o alocare responsabilă, prin intermediul unui sistem electronic. Acesta va presupune emiterea unor carduri care să conțină informații despre locație și despre cel care are încheiat acord pentru închirierea domeniului public în acest sens. Voi colabora cu Primăria Capitalei pentru reamenajarea parcărilor de pe bulevarde, iar, prin consultări publice cu cetățenii, vom identifica locații pentru amplasarea unor parcări supraterane, în locațiile cele mai afectate de lipsa locurilor de parcare.

Gabriel Mutu: Nu, ridicarea vehiculelor a fost declarată ilegală pe motiv că un consiliu local nu poate da o hotărâre care să legifereze peste Codul rutier. Soluţia este construirea de parcări, iar eu militez pentru cele subterane. Nu ne costă cu mult mai mult decât cele de la suprafaţă, iar beneficiile sunt mari pentru comunitate: mai multe spaţii verzi, mai multe locuri de joacă pentru copii.

Răzvan Mironescu: Ridicarea mașinilor nu mai este, în momentul de față o soluție legală, așa că nu are rost să discutăm despre ea, sunt și alte variante de corectare a problemei parcării autovehiculelor în locuri care stânjenesc circulația auto sau pietonală.

6.Numiți cele mai urgente 3 probleme din sectorul unde candidați

Răzvan Mironescu: a. CURĂȚENIA

b. REABILITAREA ȘI EFICIENTIZAREA ENERGETICĂ A BLOCURILOR

c. REABILITAREA DOMENIULUI PUBLIC ( RUTIER ȘI SPATII VERZI)

Ștefan Florescu: Având în vedere delăsarea şi lipsa de implicare a primarilor care au condus de-a lungul timpului Sectorul 6, toate problemele sunt grave. Sectorul 6 arată ca un maidan, plin de deşeuri, gropi, cu străzi şi blocuri nereabilitate. Stând de ani de zile între oameni, le-am ascultat păsurile şi trebuie să vă spun că cel mai des mi s-au plâns de faptul că Sectorul 6 a ajuns să arate ca un maidan, plin de deşeuri şi fără amenajări impuse de minimum de civism, cu o infrastructură prăbuşită, cu blocuri nereabilitate, fără spaţii verzi şi locuri de parcare. Consider prioritar să facem curăţenie şi să reuşim ca, prin investiţii realizate strict în interesul cetăţenilor, gospodărindu-ne onest şi eficient, să conferim Sectorului 6 aspectul salubru şi civilizat pe care îl merită. De atâta amar de vreme, zeci de ani, în Sectorul 6 nu s-a făcut nimic. Vă vorbeam anterior despre reabilitarea termică a blocurilor, despre necesitatea unei salubrizări eficiente, a reamenajării pieţelor, a spaţiilor verzi, parcurilor şi locurilor de joacă, despre adoptarea unor măsuri de protecţie socială, a asfaltării  străzilor şi a amenajării de locuri de parcare. Însă, eu consider ca fiind prioritară investiţia în educaţie, adică, în viitor: reabilitarea şi modernizarea tuturor unităţilor de învăţământ, a grădiniţelor, creşelor şi a curţilor acestora. Amenajarea unor terenuri de sport, asigurarea unei alimentaţii corecte pentru micuţii noştri, reînfiinţarea cabinetelor medicale din şcoli, introducerea în programă a unor ore extrem de utile, precum cele de şah şi de ştiinţele naturii desfăşurate în aer liber, la Grădina Botanică, iată doar câteva dintre lucrurile pe care sunt decis să le pun în practică în cel mai scurt timp. De asemenea, pentru a garanta accesul la educaţie, am gândit un proiect prin intermediul căruia Consiliul Local Sector 6 să poată subvenţiona taxa lunară pentru şcolarizarea în grădiniţe în cazul copiilor provenind din familiile defavorizate. Totodată, îmi doresc creşterea cuantumului burselor şcolare, cât şi introducerea unui sistem de premiere a cadrelor didactice care pregătesc elevi care obţin performanţe deosebite la olimpiade şi concursuri. Da, categoric, investiţia în viitorul copiilor noştri este cea mai importantă. Iar, în paralel, avem datoria de a le oferi un spaţiu salubru şi civilizat în care micuţii să se poată relaxa în aer liber, cu parcuri, locuri de joacă şi spaţii de agrement. Mai gândesc la implicarea micuţilor noştri în activităţi socio–educative generate prin Centrul Cultural Sector 6, cât şi facilitarea accesului la lectură, prin parteneriate cu bibliotecile de pe raza Sectorului 6. Să nu uităm şi de componenta de divertisment, astfel încât îmi doresc organizarea în fiecare sfârşit de săptămână a unor evenimente pe scenele pe care le vom amplasa în cele 2 parcuri, Drumul Taberei şi Crângaşi, dar şi în grădinile de cartier şi în locurile de joacă dintre blocuri.

Gabriel Mutu: Curăţenia, reabilitarea şi infrastructura. Sunt trei problemele cu care trebuie să mergem în paralel şi pe care să le rezolvăm de urgenţă. Curăţenia poate fi făcută printr-o structura proprie, nu prin externalizarea serviciului, iar costurile s-ar reduce astfel la jumătate. Reabilitarea blocurilor este un subiect discutat cu aproape toate asociaţiile de proprietari cu care m-am întâlnit. Vom atrage fonduri europene pentru cele 1500 de blocuri rămase nereabilitate, pentru că din 2009 până acum nu au fost anvelopate nici măcar 300 de blocuri. Iar infrastructura,cu tot ceea ce înseamnă ea: parcări, trafic, pasaje pietonale subterane, asfaltare şi reabilitare străzi este, de asemenea, o problemă prioritară, pe care o intenţionez să o rezolv în parteneriat cu viitorul primar general.

7.Care e modelul dumneavoastră de primar și de ce? (nu doar din România)

Gabriel Mutu: Sunt foarte atent la tot ceea ce înseamnă infrastructură şi dezvoltare, atunci când călătoresc în alte oraşe, în alte ţări. Viena este o capitala care se afla in topul oraselor in ceea ce priveste calitatea vietii. Ceea ce primarul a reusit si reuseste sa faca acolo nu este putin. Asadar, modelul primarului Vienei este un exemplu demn de urmat. Acesta impleteste respectul cu nevoile cetatenilor si  militeaza constant pentru ca valorile fundamentale cum sunt democratia, statul de drept, non-violenta, egalitatea intre femei si barbati sa fie respectate.

Răzvan Mironescu: Modelul meu de primar este un renumit primar liberal al Bucureștiului, Vintila I.C. Bratianu. Între 1 iunie1907 şi 10 februarie 1910, Vintilă I. C. Brătianu ocupa funcţia de primar general al Capitalei. Din această poziţie, a rezolvat unele dintre cele mai stringente probleme ale Bucureştiului: sistematizarea şi lărgirea unor artere precum Calea Victoriei, Ştirbei Vodă, Calea Moşilor, Calea Călăraşilor, bulevardele Dacia şi Ferdinand, crearea Societăţii de locuinţe ieftine, îmbunătăţirea reţelei de tramvaie, ameliorarea alimentării cu apă potabilă. Totodată, a introdus iluminatul cu electricitate de-a lungul bulevardelor Elisabeta şi Carol, pe Şoseaua Kiseleff şi în Grădina Cişmigiu. În această perioadă, Primăria a cumpărat întinse suprafeţe de teren în centrul Capitalei, facilitând apoi construcţia de imobile în această zonă.

Ștefan Florescu: Nu am un model de primar. Fiecare comunitate are specificitățile sale și deciziile administrative diferă de la caz la caz. La fel și realizările sau lipsa acestora. Un primar bun este cel care empatizează cu oamenii, mergând până la a se pune în locul acestora. Atunci va știe exact ceea ce trebuie făcut pentru dezvoltarea comunității și sprijinirea membrilor ei.

8.Vă este frică de DNA?
Ștefan Florescu: Nu mă tem decât de Dumnezeu. De DNA trebuie să se teamă infractorii, cei împotriva cărora sunt instrumentate dosare. Culmea, unii dintre ei mai au ipocrizia de a candida la alegerile locale din iunie 2016! Eu sunt un om integru, cu respect faţă de tot ceea ce înseamnă litera Legii. Sunt un om onest, nu am avut şi nu am probleme penale, nu fac obiectul niciunui dosar de urmărire. Îmi trăiesc fiecare zi respectând căile bine plăcute lui Dumnezeu şi oamenilor şi nu am de gând să mă schimb! Iar în acest spirit îmi educ şi copiii.

Gabriel Mutu: Nu.

Răzvan Mironescu: Evident NU. Cine se știe curat și integru, nu are nicio teamă de DNA. Tot timpul mi-am îndeplinit obiectivele respectând legea. Cu siguranță voi face același lucru și ca primar.

9.Care a fost cea mai grea problemă cu care v-ati confruntat în campanie.

Răzvan Mironescu: Cea mai grea problemă cu care m-am confruntat în campanie este modul în care arată Sectorul 6 azi. Capitalul de încredere pe care cetățenii sectorului l-au investit în 2012 nu a fost răsplatit și asta mă afectează pe mine acum, fiind necesare eforturi serioase pentru a recâștiga încrederea oamenilor. Am încercat să arat cetățenilor că toată experiența și activitatea mea de până acum mă recomandă și le garantează că voi fi primarul pe care și-l doresc. Trebuie doar sa facă alegerea corectă.

Gabriel Mutu: Unii dintre contracandidaţi au simţit nevoia să cheltuiască mulţi bani, făcând campanie negativă la adresa mea şi a echipei mele. Eu nu voi face aşa ceva, campania mea este una care se concentrează pe discuţiile cu locuitorii, nu pe candidaţii altor partide sau aşa-zişi independenţi.

Ștefan Florescu: Lipsa de fair-play a contracandidaților care practică o campanie murdară, lansând în spațiul public tot felul de atacuri total nefondate împotriva mea, mergând până la limita încălcării legislației electorale.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.