Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Dezbaterea electorală din SUA la un alt nivel: Care e starea de sănătate a lui Trump și Hillary

inhomelandsecurity.com
clinton trump alegeri sua

Campania electorală din SUA a atins un alt nivel. Medicul curant al candidatei democrate la preşedinţia SUA, Hillary Clinton, a declarat miercuri că aceasta are o stare de sănătate bună, care îi permite să îndeplinească atribuţiile prezidenţiale, transmit agenţiile internaţionale de presă. 

Într-o scrisoare de două pagini transmisă presei, dr. Lisa Bardack afirmă că Clinton a suferit de o formă necontagioasă de pneumonie şi i s-a prescris un tratament cu antibiotice, informează AFP. Restul examinării fizice complete a dat rezultate normale, iar starea mintală este foarte bună. Recuperarea decurge bine, pacienta se odihneşte, se mai arată în document, potrivit unor citate preluate de EFE. Reuters adaugă, din aceeaşi sursă, că tensiunea sangvină şi colesterolul sunt la niveluri normale, iar medicaţia curentă a lui Clinton include un tratament pentru insuficienţă tiroidiană şi un anticoagulant, ca urmare a unui cheag de sânge diagnosticat în 2012.

Gigi Becali îl dă de gol pe Cristian Boureanu: Ce a spus despre fostul deputat PDL


Stafful de campanie al candidatei democrate anunţase deja că aceasta are pneumonie bacteriană, iar scrisoarea medicală care urma să fie publicată în cursul zilei urma să conţină şi date privind tensiunea sanguină şi nivelul colesterolului. Clinton a fost diagnosticată vinerea trecută, iar duminică s-a simţit vizibil rău la un eveniment public de la New York, dedicat comemorării atentatelor de la 11 septembrie. Iniţial, ea a comunicat că se va odihni până vineri, dar ulterior a anunţat că îşi va relua campania joi. 

Scrisoarea dr. Bardack arată că nu există niciun risc de contagiune a publicului la evenimentele de campanie şi strângere de fonduri şi nu a existat nici înainte de diagnosticarea infecţiei, cu ajutorul unei tomografii toracice. Reuters menţionează că antibioticele se prescriu doar pentru pneumonii bacteriene, nu şi pentru cele virale, care se transmit mult mai uşor. Durata tratamentului este de 10 zile. 

Înainte de anunţul medical oficial, un sondaj de opinie realizat de firma Morning Consult, citat de agenţia Xinhua, arăta că jumătate din alegătorii americani înregistraţi nu cred informaţiile medicale publicate de Clinton. Numai 37% din ei sunt însă sceptici cu privire la anunţul privind starea de sănătate a candidatului republican Donald Trump, deşi s-a aflat că medicul care l-a declarat sumar "cel mai sănătos om" care ar putea fi ales preşedinte a scris documentul de o pagină în numai cinci minute.

VIDEO Laura Bretan a pierdut finala America’s Got Talent după o super-interpretare. Cine a câștigat


Un alt sondaj de opinie, realizat de Reuters/Ipsos şi publicat tot miercuri, arăta că jumătate din adulţii americani sunt foarte preocupaţi de alte două probleme majore ale lui Hillary Clinton: utilizarea unui server privat pentru corespondenţa electronică oficială, în timpul mandatului ei de secretar de stat (2009-2013), şi donaţiile din aceeaşi perioadă către fundaţia caritabilă a familiei Clinton.

Candidatul republican la preşedinţia SUA, Donald Trump, a dezvăluit miercuri seara o parte din rezultatele ultimului control medical la care a fost supus, transmite DPA, conform agerpres.ro. El a înregistrat un episod din show-ul TV pe teme medicale Dr Oz, care potrivit staffului său de campanie ar fi urmat să fie difuzat abia joi, dar din care au apărut fragmente la scurtă vreme după filmare.

Vezi și: ÎNREGISTRARE ȘOCANTĂ Boureanu către fiica lui:'Poate te înscrie mă-ta la școala de curve' / VIDEO

Trump a făcut pasul la scurt timp după ce dr. Lisa Bardack, medicul curant al contracandidatei sale, democrata Hillary Clinton, a înmânat presei o scrisoare de două pagini cu ceva mai multe detalii despre starea de sănătate a acesteia. 

Candidatul republican, întrebat de moderatorul emisiunii de televiziune, dr. Mehmet Oz, dacă îşi va face publice analizele medicale, a surprins răspunzând: "Păi, n-am nicio problemă să fac asta. Le am chiar aici", după care a întrebat publicul: "S-o fac?". Trump i-a înmânat apoi gazdei un raport al medicului său personal, dr. Harold N. Bornstein, care arăta că ia un medicament pentru reducerea nivelului colesterolului şi că, la o înălţime de 1m 87cm, cântăreşte 107 kg, cu 13 kg peste greutatea ideală potrivit standardelor medicale uzuale. După aceea, el a afirmat că ar dori să slăbească vreo şapte kg, dar altfel se simte "azi la fel de bine ca la 30 de ani".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.