Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Dezvăluire EXPLOZIVĂ: Cine l-a redus la tăcere pe șeful DIICOT

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam Daniel Horodniceanu

Șeful DIICOT, Daniel Horodniceanu, a declarat, săptămâna aceasta, că nu a discutat cu ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, despre propunerea sa privind un audit extern asupra Ministerul Public, comentând că DIICOT nu a făcut obiectul MCV sau al vreunei alte verificări până acum, dar că instituţia se va supune deciziilor Guvernului.

„Ar trebui întâi să înţelegem termenii, ar trebui să îl întrebaţi pe domnul ministru al Justiţiei în ce va consta şi noi nu avem, ştiţi cum e, bucuroşi le-om duce toate. (...) E firesc ca Ministerul Public să fie tratat într-un tot unitar, dar, pe de altă parte, DIICOT nu a constituit până acum nici obiectiv al MCV şi nici mecanism de verificare făcut de ministrul Justiţiei în perioada următoare”, a spus Horodniceanu.

Firea în roz spâzurată - atac fără precedent al lui Rareș Bogdan. Ce s-a întâmplat

Declarația șefului DIICOT i-a atras atenția jurnalistului Cătălin Tache, de la ziarul Național, care spune că în timp ce Augustin Lazăr „bifeaza in fiecare zi cate o noua iesire publica, Daniel Horodniceanu a ajuns sa se ascunda de mass-media. Si, cu greu, de-abia i-au fost smulse cateva vorbe chiar si dupa ce Tudorel Toader a anuntat ca va baga si DIICOT-ul in „morisca” auditului extern, Horodniceanu limitandu-se insa, si de aceasta data, doar „sa mormaie” ca „bucurosi le-om duce toate”…”

Probleme mari la Digi 24: Jurnaliștii au început SĂ PLECE de la postul de știri

De asemenea, jurnalistul sustine ca „Horodniceanu pare sa fi invatat din lectia cruda de viata primita de catre Augustin Lazar, cel care s-a lasat deturnat de la pensie pentru a accepta o functie care acum mai mult ii aduce serioase belele pe cap, decat multumiri profesionale. Asa ca seful DIICOT-ului a preferat sa se tina departe de toate scandalurile momentului. Asa ca Horodniceanu tace malc, mai ales ca au inceput deja sa se faca „procurori sefi din umbra”, atat pentru DNA, cat si pentru Parchetul General. Si astfel pana nu de mult „revolutionarul” Horodniceanu spera sa joace la doua capete.

Primul scop fiind sa-si „securizeze” actuala functie, mai ales ca DIICOT-ul a primit recent un nesperat cadou, actuala coalitie de guvernamant agreand acordarea de atributii sporite structurii, dupa „chipul si asemanarea” DNA. Apoi, pe de alta parte, daca pana la urma Laura Codruta Kovesi sau, mai ales, Augustin Lazar vor fi debarcati, poate-poate ca…”

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.