Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Dezvăluire EXPLOZIVĂ: Patronul Realitatea TV, eliberat condiționat în urma unor 'ERORI JUDICIARE'

inchisoare puscarie gratii

Finanţatorul Realitatea TV, Maricel Păcuraru, a fost liberat condiţionat definitiv din penitenciar în urma unor “erori” judiciare în cascadă, susține jurnalista Sorina Matei într-un articol publicat pe site-ul personal.

Este singurul finanțator de televiziune eliberat condiționat din pușcărie. O decizie rămasă definitivă prin necontestare chiar de către DNA, procurorii susținând că nu au fost anunţaţi de procesul intentat de Păcuraru, de eliberare condiţionată, iar procurorul de la Parchetul Judecătoriei Brăila, care a intrat în proces, nu avea competenţa să participe la judecarea cauzei.

Citește și: A inceput caderea lui Dragnea. Va reusi sa pastreze puterea in PSD?

“O lege în vigoare care a fost încălcată. O liberare care scoate în evidenţă şi lipsa de proceduri în sistemul judiciar. O Direcţie Naţională Anticorupţie care arată că de vină este judecătorul care nu a verificat hârtiile. Un judecător care a decis liberarea şi care spune că de vină sunt…hârtiile din dosar. Un procuror de parchet local care zice şi el că vinovate sunt…tot hârtiile depuse”, susține jurnalista.

După ce au fost întrebați public despre acest caz, procurorii DNA au cerut desfiinţarea sentinţei de eliberare şi rejudecarea cazului la Judecătoria Brăila.

Citește și: STUDIU Românii vor ca Uniunea Europeană să le rezolve problemele din sistemul de sănătate

În articolul publicat pe sorinamatei.ro se vorbește pe larg despre “erori” judiciare, despre „măruntaiele” unui sistem de Justiţie, despre magistraţi şi instituţii, despre condamnări cu executare şi liberări pe lângă lege, despre dosare de corupţie şi afaceri, finanţatori TV, despre greşeli şi vinovăţii. Recunoscute şi nu prea.

Potrivit jurnalistei, în cazul eliberării finanțatorului Realitatea TV s-a încălcat flagrant legea, care spune că “era obligatorie participarea procurorului DNA la ședință”, fapt confirmat și de instituția condusă de Kovesi.

Citește și: SCHIMBĂRI la WhatsApp: Noua funcție introdusă pentru utilizatori

În decembrie 2015, Maricel Păcuraru a fost trimis în judecată pentru participaţie improprie la abuz în serviciu, complicitate la spălare de bani şi spălare a banilor în dosarul „Cartelelor Pelegrin”, alături de Gheorghe Benea, fostul şef al Loteria Naţionale. Era vorba deun contract de achiziţie a unor cartele telefonice, iar paguba Loteriei ar fi de 25.484.106 de lei.

Acţionarul principal al societăţii Realitatea Media SA continuă să fie societatea Strategies Research Investments SRL (86,513817357%), ai cărei acţionari sunt: Cozmin Guşă (50%) şi Maricel Păcuraru (50%). Societatea Strategies Research Investments SRL este cercetată la DNA în dosarul „Realitatea Media” pentru pentru fals în înscrisuri sub semnătură privată şi participaţie improprie la abuz în serviciu contra intereselor persoanelor.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.