Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Dezvăluiri - Ce personaj controversat au apărat în instanță Cătălin Predoiu şi fostul şef al CSM: Care a fost sentința

catalin predoiu

Fostul ministru al Justiţiei Cătălin Predoiu şi fostul preşedinte al CSM Dan Lupaşcu au apărat în instanţă un turc acuzat de americani de contrabandă cu arme. Deşi au încercat să-şi apere clientul, ICCJ a decis, definitiv, arestarea preventiva a acuzatului, în vederea extrădării.

Cătălin Predoiu, fost ministru al Justiţiei şi fost candidat al PNL la Primăria Capitalei, şi fostul preşedinte al CSM Dan Lupașcu au ales să-l reprezinte ca avocați pe Resit Tavan, acuzat de autorităţile din Statele Unite de spălare de bani şi contrabandă cu arme, anunță Romaniatv.net.

Citește și: Cum `a fost SALVAT` Dan Voiculescu de Sorin Oprescu. Medicii ridică semne de întrebare

Înalta Curte a decis, definitiv, arestarea preventivă în vederea extrădării a lui Resit Tavan, cetăţean turc urmărit internaţional de către autorităţile judiciare americane pentru săvârşirea infracţiunilor de conspiraţie, contrabandă, conspiraţie pentru spălare de bani şi intenţii de spălare de bani pe plan internaţional inclusiv transferuri frauduloase, pe baza unei cereri de arestare provizorie în vederea extrădării formulată pe 5 mai 2017.

"Faptele reclamate în sarcina acestuia se referă la procurarea şi facilitarea exportului de bunuri (utilaje) de origine americană în Turcia, care ulterior erau exportate în mod ilegal în Iran şi anume fără licenţă de export eliberată de autorităţile din SUA cu acest scop final, realizând numeroase tranzacţii financiare internaţionale frauduloase", se arătată într-un comunicat al Parchetului.

Tot pe 8 iunie, Curtea de Apel Bucureşti l-a arestat provizoriu în vederea extrădării în SUA pe Tavan, decizia fiind contestată de cetăţeanul turc la instanţa supremă care a decis să rămână în arest în vederea extrădării.

Citește și: Dezvăluiri EXPLOZIVE: Adevărații șefi ai Soros România. Oameni din PSD și ALDE în fundația celebrului miliardar

vocatul Dan Lupaşcu a arătat la instanţa supremă că Resit Tavan trebuie să aştepte cererea de extrădare în Statele Unite cel puţin în arest la domiciliu. Argumentul său a fost că decizia Curţii de Apel Bucureşti prin care a fost arestat turcul Tavan este nulă, deoarece a fost luată de un judecător de drepturi şi libertăţi, şi nu de un magistrat simplu.

El a mai criticat informarea primită din partea Departamentului de Justiţie din Statele Unite în ceea ce-l priveşte pe Resit Tavan, în timp ce fostul ministru Cătălin Predoiu, actual deputat PNL şi vicepreşedinte al Camerei Deputaţilor, a arătat că turcul a venit în România la cererea autorităţilor americane ca să clarifice o serie de chestiuni administrative, nicidecum penale, fiind imediat reţinut pe aeroportul Otopeni. "Cerem admiterea contestaţiei şi înlocuirea măsurii arestului preventive cu controlul judiciar sau eliberarea pe cauţiune. În joc nu e numai libertatea acestui cetăţean, poate chiar sănătatea soţiei şi a copilului sau. Este vorba aici şi de onoarea statului român. Avem un cetăţean care luni de zile le-a scris americanilor că vrea să clarifice o problema administrativă. I s-a răspuns că pot să se vadă oriunde. Întâi Dubai, apoi Germania şi apoi Bucureşti. Scrisoarea departamentului de justiţie american este vagă. Şi se cere arestarea privizorie când el venise aici să se întâlnească cu autorităţile americane. El nu este fugar. El alerga să se întâlnească cu autorităţile americane să-şi rezolve problemele", a arătat fostul ministru al Justiţiei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.