Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

DEZVĂLUIRI - Guvernul, sfâşiat de 'Grupul de la Sibiu' şi 'Gaşca de la Bacău' (presă)

ziaruldevalcea.ro
sigla PSD

Noi dezvăluiri bombă ies la iveală după ce PSD s-a confruntat cu o nouă criză politică. Liviu Dragnea ar fi pierdut poziţia de lider în cadrul partidului şi nu ar mai controla "butoanele guvernării". Locul nu i-a fost luat, însă, de premierul Mihai Tudose, cum ar presupune unii. Din contră, scriu cei de la Naţional, prim-ministrul ar fi în aceeaşi barcă cu liderul social-democrat.

Citeşte şi: Reprezentant al Bisericii, reacţie HALUCINANTĂ în scandalul iscat de campania online #metoo

"Este „macinat” incet, dar sigur de catre sistem, care il vrea adus sub „pragul psihologic” de 30 %, pentru ca orice viitoare coalitie guvernamentala sa fie obligata sa apeleze la asa-numitele „partide balama”, mult mai usor de controlat de catre „statul paralel” sau chiar create direct de catre acesta.", scrie Cătălin Tache.

Jurnalistul susţine că în plan secundar, mai mulţi grei ar complota la erodarea accentuată a PSD.

"Adevaratele „deal”-uri  care conteaza la „next level” se pot face doar prin intermediul „Grupului de la Sibiu”, condus de „binomul” Bogdan Gheorghe Trif – Andreas Huber si a „Gastii de la Bacau”, prin care „guzganul rozaliu” Viorel Hrebenciuc „roade” din nou, in subteran, la radacinile Partidului Social Democrat…", mai scrie Tache.

Despre social-democratul Bogdan Trif, jurnalistul spune că acesta ar fi extrem de discret, iar parcursul său politic ar fi cel puţin controversat: numit comisar şef al Gărzii de Mediu în Guvernul Cioloş, ca mai apoi să fie promovat de PSD în funcţia de preşedinte al organizaţiei judeţene din Sibiu.

"(...) Statutul de „Hopa Mitica” al lui Trif, care cade in picioare oricine s-ar afla la guvernare, poate fi explicat, cel putin intr-o oarecare masura, de „firele invizibile” ale prieteniei care il leaga pe acesta de Andreas Huber. Un etnic sas originar din localitatea Cristian, care a emigrat in anii 80 in Germania si s-a intors in Romania dupa Revolutie, membru al Formului Democrat al Germanilor din Romania si care detine mai multe afaceri in Sibu, printre care si o prospera reprezentanta auto. Si la a carui proprietate din comuna Cisnadioara obisnuieste sa-si petreaca Revelioanele insusi seful statului. Pentru ca Andreas Huber este chiar finul lui Klaus Iohannis si, probabil, cel mai apropiat om de incredere al acestuia…", scrie jurnalistul Cătălin Tache.

Un alt personaj implicat în acest scenariu ar fi, susţine jurnalistul, chiar Viorel Hrebenciuc.

"(...)Desi nu se mai afiseaza parca ranjind ostentativ prin „Satul Francez”, acolo unde obisnuia sa discute „afaceri” la cate un pahar de vin rose, Viorel Hrebenciuc incepe sa-si bage din nou coada in treburile guvernarii. Iar primul succes repurtat a fost reprezentat de patrunderea in cabinetul Tudose a unuia dintre „locotenentii” sai de la Bacau, Lucian Sova. (...) Odata cu trecerea lui Carmen Dan in fruntea „listei negre” intocmite deja de catre premierul Mihai Tudose pentru „remanierea de iarna”, Hrebenciuc ar visa deja cu ochii deschisi la instalarea in fruntea Ministerului de Interne a unuia dintre fostii sai „copii de suflet”, deputatul Gabriel Vlase.", conchide Tache.

Citeşte şi: Acuzat de agresiune sexuală, celebrul artist Rimaru primeşte o nouă LOVITURĂ .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.