Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

DEZVĂLUIRI Cine e, de fapt, iubitul Elenei Udrea și ce afaceri are

Mai tânăr decât Udrea cu zece ani, „amorezul” Dan Valentin Chifu se ocupă, de ani de zile, cu vânzarea unor terenuri imobiliare prin județul Ilfov, dar lucrează, totodată, pentru un dezvoltator imobiliar cu capital indian, aflat astăzi în insolvență, care își tranzacționa construcțiile la notariatul Ioanei Băsescu. Patronii indieni au fost reprezentați, la un moment dat, la Registrul Comerțului, de către unul din actualii avocați ai Monicăi Iacob-Ridzi. Tatăl acestui tânăr care a apărut, zilele trecute, în ipostaze intime alături de Elena Udrea a deținut, în urmă cu zece ani, celebra fabrică de conserve din carne Romconserv Caracal, preluată, ulterior, de consorțiul ceh Hame AS.

Citește și: STENOGRAME incendiare cu Marian Vanghelie: Cum intervenea la Klaus Iohannis și judecători

După apariția în spațiul public a imaginilor „surprinse” de paparazzii unei reviste „colorate” din Capitală, în care Elena Udrea a fost „filată” în timp ce se săruta cu un bărbat mai tânăr decât ea, chiar într-un restaurant de pe malul lacului Herăstrău, fostul coleg de partid al blondei, Radu Cristescu, s-a grăbit să „dezvăluie”, în cadrul unei emisiuni televizate, că relația Elenei Udrea cu noul iubit este „pe bune” și că durează de anul trecut. Întrebarea care se naște, inevitabil, este cum se face că, an electoral fiind, iar Udrea candidând la funcția de președinte al României, infor mația referitoare la acest nou iubit să nu fi ajuns la urechile presei încă din 2014? Ce semnale și cui încearcă să le transmită Elena Udrea prin intermediul acelor imagini și cine este acest așa-zis nou iubit al protejatei lui Traian Băsescu, încercăm să deslușim în cele ce urmează.

Citește și: Surpriza DNA: Victor Ponta, Liviu Dragnea și Sorin Oprescu apar în dosarul lui Marian Vanghelie

Personajul care apare în imaginile surprinse de paparazzi în Parcul Herăstrău se numește Dan Valentin Chifu, locuiește în București și s-a născut la data de 29 iulie 1984. Rezultă, așadar, faptul că este mai tânăr decât Elena Udrea cu nu mai puțin de zece ani, un contrast evident, având în vedere că Elena Udrea a fost căsătorită cu Dorin Cocoș, un bărbat mai în vârstă decât ea cu 13 ani, deci mai bătrân decât Valentin cu 23 de ani, Cocoș putându-i fi chiar tată. Alin Cocoș, spre exemplu, este născut în 1987. De altfel, tatăl lui Dan Valentin Chifu, Costică Chifu, este născut în anul 1959 și, în urmă cu zece ani, a reușit să dea lovitura vieții în afaceri. Potrivit unor documente aflate în arhiva Oficiului Național al Registrului Comerțului, în anul 2004, Costică Chifu deținea, alături de bucureșteanul Alexandru Berbec și de libanezul Tarabay Iyad Seiman, fosta fabrică de conserve din carne de la Caracal, Romconserv SRL. Cei trei au achiziționat societatea de la Fondul Proprietății de Stat, care a scos-o la privatizare.

Citește și: DNA i-a dat lovitura decisivă lui Marian Vanghelie! Decizia luată de Laura Codruța Kovesi

Preț fabulos: 100.000 de lei pe acțiune La data de 8 martie 2005, însă, cei trei asociați ai Romconserv SRL Caracal reușesc să vândă fabrica unui lanț important de profil din Cehia, Hame AS. Astfel, Alexandru Berbec vinde 45% din acțiuni către Hame AS, 9% către Leos Novotory și încă 1% către Leos Novotory Jr. Costică Chifu înstrăinează cele 15 procente deținute în firmă către Hame AS Cehia, iar Tarabay Iyad Seiman cesionează către același consorțiu pachetul de 30%. În total, cehii au plătit câte 100.000 de lei pentru fiecare din cele 10.200 de acțiuni deținute de tatăl lui Dan Valentin Chifu și de partenerii acestuia de afaceri, rezultând o lovitură de 1,02 miliarde de lei, așa cum rezultă din actul de cesiune. A vândut o altă companie unor irakieni din Bagdad cu sediul în Sectorul 3 Consorțiul ceh Hame AS, care deținea, până la momentul achiziționării fabricii de la Caracal, cinci unități de producție în Rusia, Slovacia, Polonia și Republica Moldova, intenționase, inițial, să preia alte fabrici de carne din România. Printre acestea se numără ProdArdealul Covasna și Antre-frig București. Ambele afaceri au eșuat, însă, cehii ducând, în cele din urmă, la capăt afacerea cu tatăl actualului presupus iubit al Elenei Udrea. Costică Chifu nu a derulat doar afacerea cu conserve din Caracal. Potrivit Oficiului Național al Regis-trului Comerțului, tatăl lui Dan Valentin Chifu a deținut, până în anul 2002, acțiunile unei alte firme, SC Florolf SRL, care a avut sediul chiar în apartamentul în care acesta locuia împreună cu fiul său și cu soția, Elena, într-un apartament de bloc din strada Pescărușul, din Sectorul 2. În anul 2002, însă, Costică Chifu, care era și administrator al societății, a decis să vândă firma unor afaceriști irakieni. Este vorba despre Mohammad A. Mutar, născut în 1986, și de Nazal A. Omar, născut în 1977, ambii domiciliați în Bagdad. După preluarea acțiunilor, irakienii au mutat sediul firmei într-un apartament din Sectorul 3.

Inițial, acționariatul Asmita Gardens SRL era compus din mai mulți cetățeni indieni, iar după 2008, firma a intrat în proprietatea lui Saiyad Muzzafar Hussain și a off-shore-ului cipriot Convergence Development Limited. Într-o publicație a Monitorului Oficial referitoare la modificarea unor acte ale statutului societății din data de 2 aprilie 2010, atât asociatul persoană fizică, cât și acționarul persoană juridică au fost reprezentați la Oficiul Național al Registrului Comerțului, prin împuternicire, de către avocata Laura Baciu. Aceasta este, potrivit unor surse avizate, nimeni alta decât unul dintre avocații care o reprezintă în prezent pe Monica Iacob-Ridzi, aflată în executarea unei pedepse privative de libertate. Este, așadar, mai mult decât interesant faptul că avocata prietenei Elenei Udrea și a Elenei Băsescu a lucrat, în 2010, pentru patronul lui Dan Valentin Chifu.

Mezinul Dan Valentin Chifu s-a lansat, la rândul său, în afaceri. Nu direct, pentru că, din datele obținute de noi, acesta nu deține acțiuni în cadrul vreunei societăți comerciale, ci indirect, ca reprezentant al unui puternic trust de construcții patronat de afaceristul indian Saiyad Muzzafar Hussain, născut, de asemenea, în anul 1984.

În 2006, Saiyad, împreună cu alți indieni – Vagadiya Dinubhai Rajibhai, Ansari Azra Mohamed Hussain, Malyil James Anthony – dar și cu românca Eleonora Minodora Malyil, au fondat consorțiul imobiliar Asmita Gardens SRL. Ulterior, Saiyad a preluat acțiunile de la ceilalți atât direct, cât și prin interme-diul off-shore-ului Convergence Development (Cyprus) Limited, cu sediul în Nicossia. De reținut este faptul că România a trecut de la leul vechi, la cel nou, în data de 1 martie 2005. Odată cu preluarea socie-tății de către cehi, firma și-a schimbat d e n u m i rea în Hame România SRL. Această firmă a dezvoltat, în anul 2007, un cartier rezidențial de lux, amplasat pe o suprafată de 10.000 de metri pătrați, în Splaiul Unirii, la numărul 168. Pentru că este o poveste plină de afaceriști libanezi, irakieni și indieni, nu puteau lipsi din peisaj și niște turci, care se află printre primii clienți ai indienilor de la Asmita Gardens. În 8 februarie 2007, firma Mert SA, cu sediul în Afumați, județul Ilfov, avându-i ca asociați pe Oncel Mehmet Emin, Oncel Mehmet Necip, Bakir Ibrahim Halil, Bakir Zeinep și Oncel Arzu, toți cetățeni turci cu reședința în Afumați, a achiziționat de la indieni un apartament în noul complex rezidențial, pentru care a plătit suma de 52.437 de euro fără TVA.

Ulterior, piața imobiliară a căzut, iar firma Asmita Gardens SRL a intrat în insolvență, la cererea creditorului Alpha Bank, care a împrumutat indienii cu 80 de milioane de euro pentru dezvoltarea acestui complex. Administrator judiciar a fost numită firma Euro Insol, a lui Remus Borza. Site-ul „Sursa Zilei” dezvăluia, în urmă cu doi ani, că, odată cu preluarea firmei de către Borza, absolut toate vânzările pe care Asmita Gardens le făcea, după anul 2011, erau autentificate la notariatul Ioanei Băsescu, fiica cea mare a fostului președinte, încasând mii de euro lunar din parafarea acestor tranzacții. Coincidența face ca unul dintre reprezentanții Asmita Gardens să fie nimeni altul decât actualul presupus iubit al Elenei Udrea, Dan Valentin Chifu. Acest amănunt reiese oficial de pe site-ul Alpha Bank, care a postat un anunț referitor la scoaterea la vânzare a apartamentelor din complexul rezidențial în cauză.

Preluare: jurnalul.ro

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.