Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

DEZVĂLUIRI: Cine este judecătoarea care a cerut VERIFICAREA lui Augustin Lazăr

www.digi24.ro
Simona Marcu

Judecătoarea Simona Marcu a propus introducerea unui punct suplimentar pe ordinea de zi în plenul CSM de marți, pentru sesizarea Inspecţiei judiciare în privinţa felului în care procurorul general a gestionat comunicarea publică după adoptarea OUG 13. Simona Camelia Marcu, pe numele său complet, este preocupată de salarizarea și pensiile magistraților și, mai pe scurt, de „echilibrul sistemului judiciar”. Are o avere impresionantă, iar din familia sa fac parte avocați, un fost procuror și doi grefieri, anunță Digi24.ro.

Potrivit informațiilor din propriul CV, Marcu a absolvit Facultatea de Drept a Universității București în 1988 după care a fost pe rând, jurisconsult, judecător (la Judecătoria Sector 1 și Tribunalul București), președinte de secție, vicepreședinte al Tribunalului București, judecător la Curtea de Apel București și judecător la Înalta Curte de Casație și Justiție - Secția de Contencios Administrativ și Fiscal.

În proiectul prezentat la depunerea candidaturii pentru alegerea ca membru al Consiliului Superior al Magistraturii, Simona Camelia Marcu pleda pentru alocarea unui nou sediu pentru Înalta Curte de Casație și Justiție, dar și pentru „echilibrul sistemului judiciar”, arătând că „CSM trebuie să-și asume pe deplin rolul constituțional de garant al independenței justiției și să se implice în stabilirea și aplicarea unor politici judiciare constante și coerente”.

Citește și: Victor Ponta: 'Sunt CORUPT, prorus, CIUMĂ pesedistă și chiar ȘTIRB'

Nu în ultimul rând, magistratul pleda, mult mai pe larg, pentru indemnizațiile și pensiile colegilor judecători, argumentând că „aceste elemente nu constituie și nu trebuie tratate ca privilegii ale acestei categorii profesionale, ci ca o condiție obligatorie pentru asigurarea independenței justiției”.

„Consiliul Superior al Magistraturii are datoria să asigure conservarea dreptului la pensia de serviciu în coordonatele actuale, explicând documentat puterii legiuitoare că o justiție independentă, eficientă și transparentă se poate realiza numai de către judecători care se dedică total acestei profesii, având prefigurată o încheiere a activității lor profesionale în coordonate echilibrate, decente și, mai ales, previzibile”, mai susținea Marcu.

Conform ultimei declarații de avere, reprezentanta ÎCCJ în CSM deține un apartament (143 metri pătrați, dobândit în 2001) și o casă în București (suprafață de 285 metri pătrați, dobândită în 2015). Soțul judecătoarei, avocatul Vasile Gil, deține, împreună cu frații săi, atât o casă în Alexandria, cât și terenuri în Alexandria, București și Mogoșoaia.

Marcu mai declară că posedă „inel și cercei metale și pietre prețioase, alte bijuterii din aur și argint” în valoare de 6.000 de euro și datorii la bănci de circa 185.000 euro.

Cât despre veniturile pe 2016, judecătoarea și-a trecut în declarația de avere: 227.861 lei ca judecător la ICCJ, 24.747 lei ca „membru comisii de concurs” la CSM, 14.612 lei ca „formator” la Institutul Național al Magistraturii și 17.550 lei din închirierea apartamentului din București. Deci, venituri totale de 284.770 lei. La acestea, s-au adăugat în 2016 veniturile Cabinetului de avocatură Vasile Gil, în sumă de 437.978 lei.

Într-un top al judecătorilor de la Înalta Curte de Casație și Justiție cu cele mai mari averi, Simona Camelia Marcu figura, în 2011, pe locul trei.

Potrivit portalului Lumea Justiției, judecătoarea Simona Camelia Marcu ar avea în familie, pe lângă soțul avocat, și un fost procuror și doi grefieri, dintre care unul chiar la ICCJ.

Reprezentant ICCJ în CSM a cerut, astăzi, suplimentarea ordinei de zi a ședinței Consiliului. „Al doilea punct vizează sesizarea Inspecţiei Judiciare pentru a verifica modul în care procurorul general, în calitate de reprezentant al Ministerului Public, a gestionat comunicarea publică în perioada ulterioară trimiterii OUG 13/2017, din perspectiva respectării obligaţiei de rezervă pe care o are orice magistrat", a mai propus Simona Marcu.

Solicitarea Simonei Marcu a fost respinsă de CSM, înregistrând un singur vot „pentru”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.