Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

DEZVĂLUIRI Cine sunt șefii PNL care i-au oferit partidul pe tavă lui Tăriceanu/ surse

sah

De c.ca două zile exista zvonul că președintele Klaus Iohannis și lideri ai PNL încearcă să încropească o majoritate pe care să o contrapună majorității PSD. Președintele Klaus Iohannis a început tatonările urmând că apoi liderii PNL să vină și să ofere.

Vezi și: DATE ELECTORALE: Cine mai votează cu dreapta? Cine mai votează cu stânga?

Vezi și: Adrian Năstase 'dă din casă': De ce îi atacă fostul premier pe cei de la PSD şi pe Victor Ponta

Dacă președintele Klaus Iohannis nu a avut încotro și a trebuit să recunoască întâlnirea cu Călin Popescu Tăriceanu și Daniel Constantin, liderii PNL au negat orice tip de contacte și au marșat pe ideea că șeful Senatului României licitează doar pentru a crește miza la negocierile pentru formarea noii majorități cu PSD. Posibil să fie și asta, dar sursele noastre susțin că întâlnirile chiar au avut loc și ofertele clare au existat.

Potrivit surselor noastre co-președintele Daniel Constantin ar fi avut o întâlnire cu Raluca Turcan, președintele interimar al PNL chiar ieri, iar co-președintele Călin Popescu Tăriceanu a fost abordat telefonic în mai multe rânduri și nu numai de mai mulți liberali printre care și Marian Petrache, secretarul general interimar al PNL.

Din informațiile noastre confirmate și public, cei pomeniți mai sus din partea PNL nu au avut nici un mandat în acest sens, dar discuțiile au fost în sensul în care PNL și ALDE urmau un proces de apropiere și apoi de fuziune cu promisiunea că funcția de președinte era blocată pentru Călin Popescu Tăriceanu.

Practic ieșirea de la Palatul Cotroceni din această săptămână nu mai pare așa bizară dacă ținem cont că între timp președintele Klaus Iohannis se întâlnise deja cu cei doi co-președinți ai ALDE, dar și cu liderul PMP Traian Băsescu. S-a sperat până în ultima clipă ca într-un fel sau altul ALDE va fi decuplat de PSD.

PS: Tatonați pentru mozaicul gândit la Cotroceni au fost și liderii UDMR care nu ar fi refuzat ideea, dar care s-au arătat sceptici la fel ca și liderul Minorităților Naționale care nu s-a sfiit să își arate neîncrederea chiar de la Cotroceni când a spus că el nu vede posibilă o altă majoritate decât în jurul PSD.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.