Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

DEZVĂLUIRI Cum ”curgeau” banii de la Apa Nova în conturile lui Vlad Moisescu și ceilalți

apa nova

Francezul Bruno Roche, fostul director al societăţii Apa Nova Bucureşti, pus miercuri sub control judiciar de procurorii DNA, este suspectat că a aprobat plăţi în valoare de zeci de milioane de lei către firme controlate de Ovidiu Semenescu, Costin Berevoianu şi Vlad Moisescu, în schimbul intervenţiilor acestora pe lângă autorităţile publice din Bucureşti, potrivit unor surse judiciare.

Citește și: Prima reținere DNA făcută la Primăria Sibiu într-un dosar din mandatul lui Klaus Iohannis

Contractele pentru servicii fictive au fost încheiate începând cu anul 2008, pentru ca cei trei să intervină pe lângă reprezentanţi ai unor instituţii publice, personal sau prin intermediari, în favoarea firmelor din grupul Veolia, printre care se numără şi Apa Nova, conform aceloraşi surse.

Citește și: BOMBĂ Un fost ministru PDL a fost condamnat la 4 ani de pușcărie

Cele mai mari sume - în total peste 55 de milioane de lei - ar fi fost încasate de societăţi controlate de Ovidiu Semenescu, în baza unor contracte pentru servicii care nu au fost prestate în realitate.

Majoritatea plăţilor aferente contractelor fictive ar fi fost autorizate de Roche, fiind efectuate dintr-un cont aflat la dispoziţia exclusivă a decidenţilor din companie. Banii ar fi reprezentat contravaloarea influenţei şi intervenţiilor realizate de Semenescu, Berevoianu şi Moisescu la Primăria sectorului 1, Primăria Capitalei şi Consiliul General al Municipiului Bucureşti, în special în favoarea firmei Apa Nova.

Citește și: Fata lui Corneliu Vadim Tudor a refuzat postul de la Parlament: Vezi motivul

În plus, conform surselor judiciare, Bruno Roche ar fi dispus măsuri de supraveghere şi interceptare ilegală a salariaţilor, în baza unui contract încheiat cu o firmă specializată administrată de Teodor Stelian, finul lui Ovidiu Semenescu. În acest mod, directorul Apa Nova ar fi împiedicat divulgarea de către angajaţi a unor date care să conducă la depistarea ilegalităţilor din companie.

Fostul director Apa Nova Bucureşti Bruno Roche a fost pus miercuri sub control judiciar de procurorii DNA Ploieşti, acesta neavând voie să părăsească ţara şi nici să ia legătura cu martorii şi cu celelalte persoane din dosar, au declarat surse judiciare.

Bruno Roche a fost audiat de procurorii DNA Ploieşti timp de aproape 5 ore, sursele citate arătând că audierea s-a făcut în limba franceză, în prezenţa unui translator.

Fostul director al Apa Nova Bucureşti, care este acuzat de cumpărare de influenţă, nu are voie, pe perioada controlului judiciar, să părăsească ţara fără încuviinţarea procurorului şi nici să se apropie de persoanele implicate în acest dosar, între care se numără şi oamenii de afaceri Ovidiu Semenescu şi Vlad Moisescu şi fostul consilier personal al lui Sorin Oprescu, Costin Berevoianu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.