Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Dezvăluiri CUTREMURĂTOARE: Cum sunt transportați refugiații de către traficanții români

imigranti refugiati

Migranţii au ajuns o afacere chiar şi pentru România. O poveste uluitoare în care poliţia şi DIICOT-ul au reuşit să destructureze un clan extrem de periculos.

Şase persoane au fost arestate preventiv, fiind acuzate pentru trafic de persoane şi instigare la fals în înscrisuri oficiale. Toate cei şase, Vadar Varga, Daniel Marius Varga, Gusti Varga, Alexandru Suraj Varga, Petru Daniel Varga şi Radu Varga, sunt persoane de etnie romă dintr-un clan din mai multe localităţi din Bistriţa-Năsăud, existând însă grade de rudenie între ei. Cei şase au fost racolaţi, în 2015, într-o reţea mai mare de trafic de refugiaţi, pusă la punct de turci.

Citeşte şi: DECIZIE Guvernul a hotărât cum vor fi finanţate partidele în campanie

Rolul romilor era să transporte sirieni, cu maşinile proprii, dintr-o parte în alta a Turciei, ducându-i mai aproape de graniţa cu Grecia, de unde îşi continuau drumul spre Europa. Cei care racolau refugiaţii şi încasau în jur de 11.000 de euro de persoană erau turcii. Aceştia le ofereau şi romilor între 750 şi 1500 de euro per transport. Romii şi-au dus şoferi din România, care să-i ajute în această afacere murdară. Tiberiu Gabriel, unul dintre şoferii care a fost practic dus cu forţa în Turcia, povesteşte prin ce a trecut în toată această aventură periculoasă.

Citeşte şi: AVERTISMENTUL Ungariei: 'Sperăm că România e în stare să-și apere granița'

„Am fost abordat telefonic de Daniel Marius Varga în august 2015. Mi-a spus: «Vii să-mi aduci o maşină din Turcia?». I-am zis: «Mă, omule, vin», oferindu-mi-se 100 de euro. M-am gândit: trei zile, 100 de euro... Nu mi s-a părut aberant. În prima fază recunosc că am acceptat“, îşi începe povestea Tiberiu. Bărbatul s-a răzgândit destul de repede, însă spune că nu a mai putut să scape de clanul Varga, care a început să îl ameninţe, atât pe el, cât şi pe cei opt copii ai săi. „Te leg prin târgul de animale după maşină, te trag până-ţi vine acru“, i-a transmis una dintre cele 19 persoane care au făcut presiuni asupra lui Tiberiu Gabriel preţ de 5-6 zile. „Se punea presiune pe copii, pe familie şi voiam să încerc să evit o catastrofă. Ştiam că sunt oameni destul de violenţi şi influenţi. În final am cedat şi am spus: «Da, mă, vin»“.

Bărbatul a făcut dezvăluiri zguduitoare.  „Oamenii care se aflau în maşină au sărit pe autobandă. Sincer zgomotele acelea... loviturile şi ţipetele nu aş vrea să le audă nimeni. TIR-uri, maşini mici îi luau în plin pe bieţii oameni. Bănuiesc că refugiaţii voiau să scape de ăştia. Două săptămâni nu am avut curajul să dorm. Îi auzeam cum strigau când închideam ochii“. Ajunşi înapoi în Izmir, unde se afla baza romilor şi a turcilor, Tiberiu a aflat ce s-a întâmplat acolo. Se pare că o grupare turcă, rivală cu cea din care făceau ei pare, a reuşit să „saboteze“ transportul. Membrii grupării rivale trăseseră cu arma în una dintre roţile maşini lui Gusti Varga, iar acesta fusese salvat cu greu de turcul din antemergător, în timp ce refugiaţii au fost abandonaţi în mâinile grupării rivale, a povestit bărbatul pentru adevarul.

Citeşte şi: Cel mai cunoscut fost ministru din guvernul lui Ponta, ales şef la o mare firmă din România

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.