Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Dezvăluiri de senzație: Cât plătește Apple să producă iPhone X! Care este cea mai scumpă componentă

economictimes.indiatimes.com
apple

Apple reuşeşte şi în cazul noului iPhone X să creeze o marjă mare de profit care se va vedea în cifrele financiare ale companiei din ultimele trei luni ale anului.

Conform analiştilor chinezi care au aflat cu cât vând partenerii Apple componentele necesare pentru iPhone X, compania americană plăteşte pentru acestea 415 dolari, adică aproximativ 40% din preţul de vânzare al produsului.

Citește și: Gala Premiilor Emmy 2017: Câștigătorii au fost anunțați la Los Angeles

De departe cea mai scumpă componentă este noul ecran OLED de 5,8 inch, pentru care Apple plăteşte 80 de dolari per bucată. Ecranul folosit de Apple pe iPhone X este produs chiar de principalul său concurent, Samsung.

Restul componentelor importante au preţuri semnificativ mai mici decât ecranul. O memorie NAND de 256 GB costă 45 de dolari, iar un modul de memorie de 3 GB de pe iPhone X costă 24 de dolari.

Noul chipset A11 Bionic este produs de compania chineză TSMC şi îi costă pe cei de la Apple 26 de dolari. Modulul de date livrat de Qualcomm, producătorul pe care Apple l-a acuzat de impunerea unor preţuri prea mari, costă 18 dolari per bucată.

Noul senzor 3D, cel responsabil de scanarea facială şi autentificarea prin această metodă a utilizatorilor, costă 25 de dolari. Sticla rezistentă care acoperă panoul frontal al telefonului costă şi ea 18 dolari.

Citește și: Crimă suspectă! Un pion important al serialului Narcos, găsit împuşcat în Mexic. Fanii sunt în stare de șoc

Toate aceste cheltuieli, care ajung la 415 dolari, sunt făcute doar pentru achiziţionarea componentelor. Ar fi greşit ca această sumă să fie considerată preţul de producţie al noului iPhone X, întrucât nu include şi restul operaţiunilor pe care vânzarea unui telefon le presupune de la asamblare şi logistică la marketing, anunță News.ro.

Apple a lansat săptămâna trecută noul iPhone X, al cărui preţ, fără taxe, adaos şi paritate valutară, va fi de 999 de dolari.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.