Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Dezvăluiri de ultimă oră ale unui website ucrainean: Lista corespondenților străini de la Moscova

metrouMoscova

Un website din Ucraina, gestionat de un consilier al ministrului ucrainean de interne, a publicat marţi o listă cu numele şi datele personale a 293 de corespondenţi de presă străini acreditaţi la Moscova, cărora le pune eticheta de 'colaboratori cu o ţară agresoare', referire la Rusia, transmite agenţia EFE. Aceşti corespondenţi, proveniţi din 59 de ţări, sunt acreditaţi oficial pe lângă MAE rus. În lista publicată de ucraineni li se prezintă adresele de e-mail, numerele de telefon şi adresele birourilor lor, practic o agendă cu corespondenţii de presă străini aflaţi la Moscova.

Website-ul 'Mirotvorets', care îi aparţine lui Anton Gherascenko, consilier al ministrului ucrainean de interne, Arsen Avakov, a mai publicat pe 10 mai o altă 'listă neagră' ce cuprinde aproape 5.000 de ziarişti care au fost până în prezent acreditaţi pe lângă autorităţile separatiste proruse din provinciile Doneţk şi Lugansk. Câteva zile mai târziu, acest website, care i-a acuzat pe respectivii jurnalişti de 'cooperare cu combatanţii unei organizaţii teroriste', a anunţat că se va închide singur după ce justiţia ucraineană a deschis împotriva sa un dosar penal pentru obstrucţionarea activităţii presei.

 

Dar acum website-ul Mirotvorets revine cu lista corespondenţilor străini de la Moscova, acuzându-i de colaborare "cu o ţară agresoare ce finanţează terorismul internaţional şi ocuparea unei părţi a teritoriului Ucrainei', conform Agerpres.

 

După publicarea listei de pe 10 mai, secretarul general al Consiliului Europei, Thorbjorn Jagland, i-a trimis preşedintelui ucrainean Petro Poroşenko o scrisoare în care subliniază că 'publicarea unor date sensibile pune în pericol securitatea personală a acestor ziarişti, mai ales că unii au primit deja ameninţări'. În acelaşi text, Jagland se arată îngrijorat mai ales de faptul că publicarea respectivei liste 'a fost salutată de unii politicieni, inclusiv de membri ai parlamentului' de la Kiev.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.