Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

DEZVĂLUIRI despre culisele vizitei lui Tillerson. Cum a crescut, peste noapte, tainul către SUA (presă)

Administrația Prezidențială
Klaus Iohannis Rex Tillerson

Despre vizita secretarului de stat al SUA, Rex Tillerson, în România s-au scris zeci de articole. Recent, ministrul de Externe a dezvăluit şi care a fost scopul OFICIAL al acestuia. Jurnaliştii de la Naţional, însă, au scos la iveală şi culisele întâlnirii dintre Tillerson şi oficialii români. Potrivit acestora, Administraţia Trump a dat României noi directive şi a crescut ponderea de 2% din PIB pentru înzestrarea Armatei la 2,5%.

Citeşte şi: Surpriză de proporţii pentru procurorii anticorupţie. Ce a adus un bărbat la sediul DNA

“Dupa cum sustin sursele noastre, Tillerson ar fi batut cu pumnul in masa nu doar ca Romania sa urgenteze achizitia de rachete „PATRIOT” si sa faca astel primele plati catre companiile de lobby care la randul lor preseaza Administratia Trump, dar si ca intreaga clasa politica sa-si asume o noua „tinta” de a aloca in anii urmatori 2,5 la suta din PIB pentru inzestrarea Ministerului Apararii Nationale ! (...)inaltul reprezentant al Adminstratiei Trump le-a sugerat liderilor romani ca, daca vor sa tina pasul cu „updatarea” parteneriatului strategic, ar face bine sa urmeze modelul Poloniei. Al carui guvern, in urma recentelor discutii bilaterale, nu doar ca a acceptat sa cumpere rachete „PATRIOT” de nu mai putin de 10,5 miliarde dolari, dar si sa mareasca suma alocata de la buget pentru acest tip de „shopping” asigurat in exclusivitate de catre companiile americane la 2,5 la suta din PIB.” , scrie jurnalistul Cătălin Tache.

Pentru a se asigura că noua directivă a fost înţeleasă şi că va fi pusă în aplicare, oficiali ai SUA l-ar fi abordat, în acest sens, chiar pe preşedintele Klaus Iohannis.

“Americanii i-ar fi cerut presedintelui Klaus Iohannis sa se implice promovand un nou „proiect de tara”, pe termen lung, prin care toate fortele politice parlamentare sa se angajeze la asigurarea unui procent  fix de 2,5 la suta din PIB pentru Ministerul Apararii Nationale, din care sa se asigure cu prioritate cumpararea de armament modern”, conchide Tache.

Citeşte şi: Klaus Iohannis, gest NEAŞTEPTAT. Pe cine invită Administraţia Prezidenţială la parada de 1 Decembrie - VIDEO .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.