Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

DEZVĂLUIRI despre echipa lui Donald Trump: Cum e afectată România

facebook.com
Donald Trump

În executivul condus de Donald Trump nu există nimeni care să susţină Uniunea Europeană, a titrat luni publicaţia spaniolă El Mundo, făcând referire la concluzia profesorului de la Universitatea Harvard, Manuel Muńiz, după ce a participat la Conferinţa de Securitate de la Munchen, scrie agerpres.ro.

În opinia acestuia din urmă, viziunea asupra Uniunii Europene a noii administraţii de la Washington este influenţată total de Steve Bannon, consilier al preşedintelui Donald Trump şi coordonator al website-ului Bretibart.com, conform acestei viziuni UE fiind 'un instrument prin care Germania îşi proiectează influenţa în lume'.

Citește și: SCANDAL URIAȘ în Biserica Ortodoxă Română: Un CELEBRU EPISCOP a apărut TATUAT la Sinod / FOTO

Aşadar, pentru Washington există Europa, dar nu şi Uniunea Europeană, lucru ce nu a trecut neobservat la Munchen. 'În discursul său de sâmbătă, ministrul francez al apărării, Jean-Yves Le Drian, a spus de mai multe ori: 'Nu vorbesc despre Europa, vorbesc despre UE'', afirmă Manuel Muńiz.

El a mai observat faptul că această conferinţă a fost marcată în mare măsură de angoasa existenţială legată de viitorul NATO, care a fost atât de evidentă, încât declaraţia vicepreşedintelui american Mike Pence despre sprijinul 'ferm' al SUA faţă de Alianţă a provocat aplauze.

Citește și: ȘOCANT MOARTEA unui copil a fost transmisă LIVE, pe Facebook / VIDEO

În alte vremuri, o asemenea declaraţie a unui oficial american ar fi fost o considerată o simplă afirmaţie retorică. Însă cu Donald Trump la Casa Albă, ea are impactul unei declaraţii politice cu importanţă strategică şi vine în contextul în care 'lumea se schimbă şi ordinea liberală construită după al Doilea Război Mondial este pusă serios sub semnul întrebării', notează Manuel Muńiz.

El vorbeşte şi despre confuzia din interiorul echipei de la Washington, care i-a lăsat impresia unei lipse de coeziune. După discursul scurt al secretarului apărării, James Mattis, vicepreşedintele Mike Pence a susţinut NATO, dar din discursul său au lipsit cuvintele 'Uniunea Europeană'.

Citește și: SCANDAL SEXUAL în învățământ: Ziua era educatoare, noaptea era ACTRIȚĂ PORNO / FOTO

Discursurile celor doi nu au părut coordonate, iar senzaţia lipsei de unitate a punctelor de vedere a fost amplificată de prezenţa la conferinţă a senatorului John McCain, care, deşi se află în tabăra republicană a lui Trump, a atacat dur politica externă promovată de acesta din urmă. Cât despre secretarul de stat Rex Tillerson, acesta nici nu a venit la Munchen.

Anterior, cel pe care Trump l-a propus să fie ambasadorul SUA la UE, Ted Malloch, a apreciat că 'Europa nu este acelaşi lucru ca Uniunea Europeană', el estimând că, după Marea Britanie, şi alte state ar putea părăsi blocul comunitar, şi anunţând că actuala administraţie de la Washington va privilegia relaţiile bilaterale cu capitalele europene în faţa celor cu UE ca bloc.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.