Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

DEZVĂLUIRI din interiorul DNA: omul lui Kovesi deconspiră VULNERABILITĂȚILE/DOCUMENT

DNA

Fostul consilier al Laurei Codruța Kovesi, Marius Bulancea, în prezent delegat și propus pentru funcția de șef al Secției de combatere a infracțiunilor asimilate infracțiunilor de corupție face o serie de dezvăluiri din interiorul DNA.

Citește și: Toți oamenii lui Ponta, parașutați în filiale. Vezi pe ce liste i-a impus Dragnea pe foștii miniștri

Citește și: EXCLUSIV Oferta PNL București pentru Parlament - LISTA

Citește și: SURSE - Greii din vechiul PDL, trași pe linie moartă: liderii care nu prind Parlamentul

În proiectul său pentru ocuparea funcției de șef de Secție, Bulancea explică care sunt vulnerabilitățile DNA. El susține că volumul mare de lucru și presiunea pusă asupra instituției face aproape imposibil demersul de a angaja procurori noi în cadrul DNA. Totodată, Bulancea susține că DNA are mari dificultăți în a face incerceptările, din moment ce au fost despărțiți de SRI.

Consultați mai jos proiectul lui Marius Bulancea, la capitolul vulnerabilități ale DNA:

content-image

 

De asemenea, Marius Bulancea propune o specializarea aprofundată a procurorilor, arătând că fraudele privind achizițiile publice în sistemul sanitar au un specific diferit de cel în domeniul infrastructurii rutiere, iar cunoașterea tipologiilor infracționale contribuie în mod esențial la eficiența investigațiilor.

"Un procuror care a aprofundat legislația și specificul unui domeniu de activitate și care cunoaște persoanele ce activează în acest domeniu și conexiunile dintre acestea are un avantaj important pentru soluționarea unei cauze similare, iar parcurgerea de către un alt procuror a aceluiași proces de învățare ar reprezenta o utilizare ineficientă a resurselor", explică procurorul.

Aprofundarea cooperării cu instituții de control, cum ar fi Direcția Generală Antifraudă Fiscală, Departamentul pentru Luptă Antifraudă, Agenția Națională pentru achiziții Publice, Inspectoratul de Stat în Construcții, instituirea unui sistem de evaluare a calității informărilor/sesizărilor primite și a modului în care acestea au fost valorificate, extinderea surselor de informații care pot fi accesate în cadrul investigațiilor prin consultarea bazelor de date la care procurorii au acces în conformitate cu prevederile Codului de procedură penală, intensificarea cooperării cu Oficiul Național pentru Combaterea Spălării Banilor și standardizarea practicilor de investigații financiare având ca obiect identificarea bunurilor asupra cărora urmează să fie instituite măsuri asigurătorii se află, de asemenea, pe lista de măsuripropusă de Marius Bulancea.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.