Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Dezvăluiri din interiorul PSD: Shhaideh este 'sabotată' din interiorul partidului

inquamphotos.com / Octav Ganea
sevil shhaideh

Ministrul Dezvoltării, Sevil Shhaideh, susține că alocările de bani prin intermediul PNDL 2 s-au făcut pe principiul ”primul venit, primul servit” și nu s-a ținut cont de interesele politice. Primarul PSD al municipiului Bistriţa, Ovidiu Creţu, o dă de gol pe Shhaideh și explică că aceste alocări s-au făcut pe criterii politice.

Citește și: Informația care CUTREMURĂ PSD: Shhaideh a răsturnat cornul bunăstării peste 'trădători'

Citește și: CUTREMUR în PSD: s-a format NUCLEUL anti-Dragnea și anunță lansarea unui nou proiect

"Sigur că sprijinul a fost politic pentru a obţine cele trei proiecte şi spun foarte clar: Radu Moldovan (preşedintele PSD Bistriţa-Năsăud - n.r.), care este la nivel naţional într-o funcţie politică importantă, în Comitetul naţional, şi a reuşit să impună şi cele trei proiecte de la Bistriţa, în afară de celelalte", a afirmat Creţu. 

Întrebat dacă alocările prin PNDL s-au făcut pe criterii politice, primarul municipiului Bistriţa a răspuns că a fost vorba de "lobby". 

"Eu spun că selectarea proiectelor în cadrul PNDL s-a făcut şi pe bază de lobby, n-am spus altceva. N-ar trebui să fie aşa, dar, pe finanţările care au fost în perioada Guvernului Boc, n-am obţinut niciun leu", a replicat edilul bistriţean.

Ținând cont de faptul că alocările s-au făcut politic, devine cu atât mai interesant faptul că județul Caraș-Severin este al doilea pe țară la alocări, asta în ciuda faptului că parlamentarii din acest județ au trădat cu toții la votul pe moțiunea de cenzură împotriva lui Sorin Grindeanu.

Prin PNDL II, județele Suceava, Caraș-Severin, Vaslui și Teleorman vor beneficia de cele mai mari sume, respectiv 928,5 milioane de lei, 883,2 milioane de lei, 882,2 milioane de lei și 875,8 milioane de lei. La polul opus se află Harghita (516,3 milioane de lei), Covasna (392,2 milioane de lei), Ilfov (374,6 milioane de lei) și București (166,2 milioane de lei).

La fel de interesant este că din acest top 4 lipsesc trei județe cheie pentru PSD, păstorite de locotenenții lui Liviu Dragnea. Este vorba despre județene Olt (Paul Stănescu), Giurgiu (Niculae Bădălău) și Dolj (Olguța Vasilescu). Cei trei sunt oameni fideli și apropiați lui Dragnea, dar și județe care au adus scoruri uriașe pentru PSD la ultimele alegeri.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.