Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

DEZVĂLUIRI din jurnalul Elenei Udrea: El e jurnalistul care primea mesaje de la Kovesi și Coldea

laura codruta kovesi florian coldea

Cazul Alexandru Căutiș a reaprins mari pasiuni în presă și nu numai. După ce jurnalistul a anunțat că și-a depus intenția de candidatură la PSD Constanța, el a fost desființat de unii colegi de breaslă, dar și de mulți politicieni.

UPDATE - reacția dură a jurnalistului RAREȘ BOGDAN la dezvăluirile lui Ion Cristoiu

Vezi și: Traian Băsescu s-a luat la CEARTĂ: 'L-am dat afară din birou, Udrea nu ar fi VÂNDUT partidul'

Jurnalistul Ion Cristoiu vine cu o perspectivă interesantă. El a redeschis Jurnalul Elenei Udrea de unde spicuit câteva paragrafe inedite despre Alexandru Căutiș:

”Se discută în aceste zile la unele posturi Tv nu despre Codruța Kovesi, ci despre Alexandru Căutiș. Jurnalistul de la Kamikaze, pe care-l știu vag, a anunțat că va candida pe listele PSD Constanța pentru parlamentare. Gestul i-a adus jurnalistului din partea lui Rareș Bogdan convocarea la o judecată de tip bolșevic la Realitatea Tv pentru trădarea Înaltelor Idealuri ale lui Klaus Iohannis. Intrigat de Tărăboiul pueril stîrnit de gestul tînărului jurnalist (e băiat mare, știe el ce face, nu văd de ce l-ar trage de urechi cei de la Realitatea Tv, că doar nu e copilul lor din flori), m-am întrebat unde am mai întîlnit eu numele acesta, Alexandru Căutiș. Și mi-am amintit, fără a avea memoria lui Napoleon, că am dat de el în Jurnalul Elenei Udrea. M-am dus repede la acest excepțional document de Istorie a clipei, și am găsit următoarele rînduri despre Alexandru Căutiș:

„Am mai aflat într-o zi la Zaitone, la masă cu Gușă, cu Rareș Bogdan și unul din patronii arabi, că acoperiții din presă primesc mesaje direct de la Coldea și Kovesi.

Vezi și: Pavel Abraham anunță ÎNREGISTRĂRI COMPROMIȚĂTOARE cu Kovesi: 'Ghiță le are'

A povestit Rareș, care devenise susținător Johannis datorită lui Coldea, după cum chiar el recunoștea, că în urmă cu o seară l-a avut în emisiune pe Căutiș. Acesta primea mesaje în direct, nu mai țin minte tema emisiunii. Discret, la pauză i-a luat telefonul și erau mesaje pe BBM și Whatʼs app de la Coldea și Kovesi. Și că a spus tuturor celor din studio despre mesaje, cînd le-a văzut. (…).

Tot ieri, adică duminică, în ideea de a promova materialul lui Turcescu, l-am văzut la Realitatea pe Căutiș, acoperitul lui Coldea. Spunea numai bazaconii, dar avea o singură treabă, din toată discuția să reiasă ce coruptă sînt eu! Eram deja în tandem cu Dragnea, care îi dădea bani lui Cocoș ca să-i dea lui Bica!!! O nebunie. Amesteca lucrurile, dar concluzia era că eu sînt implicată, iată dovada și că sînt coruptă. Am cerut lui Kohalmi să intru în direct, dar s-a terminat emisiunea. L-am sunat direct pe Căutiș, la care am țipat 10 minute în continuu. I-am cerut probe că Dorin lucra cu firma de construcții a lui Dragea în Teleorman, l-am acuzat că are misiune să mă atace, pentru că amesteca acuzațiile pe care le făcea doar ca să iasă o nebunie. Mi-a spus că așa a fost prezentat materialul la Realitatea, sau așa a înțeles el, că Dragnea cu cazul cu Niculae și Cocoș au acționat în aceeași speță. Acum realizez că el nici nu văzuse materialul lui Turcescu. Pur și simplu fusese trimis să facă acuzații la adresa mea și să genereze nebunie în jurul „cazului Bica”. L-am făcut acoperit al SRI. Mi- a cerut probe. I-am răspuns că am probe cît are el pentru ce susține, dar eu am ipoteze bazate pe indicii certe. Nu i-a convenit. A rămas că îmi va spune despre ce firmă a lui Cocoș ar fi vorba, pentru că eu i-am spus clar că nu a avut niciodată firmă de construcții. Era înverșunat împotriva lui, l-a făcut turnător la Securitate!!! ca Popoviciu Puiu, nenorocit și în alte feluri. L-am pus la punct și el m-a întrebat de ce îl apăr. Evident era montat împotriva lui”, susține Ion Cristoiu pe blogul personal.

În context, jurnalistul pomenește un episod care ar devoala implicarea serviciilor în marile bătălii politice din țară:

„Pe 19 septembrie 2014, lovitură de teatru.
Horia Georgescu depune la ICCJ cerere de urgentare a Procesului, dată şi publicităţii.
Ce-l apucase pe Horia Georgescu?
Înnebunise?
Nu, nu înnebunise.
Judecarea Procesului înainte de primul tur al alegerilor însemna, teoretic, scoatarea din joc a candidatului Klaus Iohannis.
Toate documentele arătau că primarul de Sibiu fusese incompatibil.
Pe acest Proces urgentat pariau adversarii lui Klaus Iohannis – Victor Ponta, Elena Udrea, sprijiniți de o grupare din Servicii.
Pe acest proces pariază şi Teodor Meleşcanu, care demisionează de la SIE, pentru a candida ca rezervă PNL în cazul unei decizii nefavorabile lui Klaus Iohannis.
Horia Georgescu ştia că cererea sa era riscantă.
El depune cerere pentru că i se ordonă să facă asta.”

Și Scena II:

„Începuse campania și nu se fixase termen în procesul ICCJ al lui Iohannis. Georgescu de la ANI se dădea plecat din țară, dar eu am aflat că este aici, îi spunea lui Maior că este în America. Pînă la urmă s-au întîlnit într-o vineri, Maior și Georgescu, și au stabilit ca Georgescu să ceară ICCJ să fixeze termen. S-a fixat termen în săptămîna următoare, apoi au început tergiversările.”

Restul e deja știut. Klaus Iohannis președinte, iar adversarul său rămâne pe rând fără funcția de președinte al PSD și apoi fără cea de premier. Horia Georgescu este executat.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.