Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Dezvăluiri: CNAIR, contracte pe bandă rulantă cu un client DNA

Două firme controlate, direct sau prin interpuși, de către afaceristul piteștean Gheorghe Văsîi, trimis în judecată, în 2015, în dosarul privind cele 80 de autobuze din Pitești, în care este acuzat și fostul edil al municipiului, Tudor Pendiuc, derulează contracte cu statul de peste 72 de milioane de euro, informează Jurnalul Național.

Sondaj dezastruos pentru Trump la un an de la câștigarea alegerilor. Este cel mai negativ rezultat pentru un președinte în istoria recentă a SUA

Cele mai importante contracte au fost câștigate după ce dosarul a fost trimis în instanță, pe vremea Guvernului condus de Dacian Cioloș. În timp ce la Tribunalul București, până în prezent, procesul trenează, scurgându-se, doar la faza de fond, peste 50 de termene de judecată, o a doua firmă controlată de același Gheorghe Văsîi a primit de la Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere două contracte vizând prestarea serviciilor de curățenie în parcările și în grupurile sanitare existente pe Autostrăzile A1 și A2. Ultimul astfel de contract a fost parafat la mijlocul lunii trecute și a scos din bugetul companiei de drumuri peste 340.000 de euro.

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (fosta CNADNR, actuala CNAIR) a scos la licitație, în data de 10 octombrie, un contract vizând asigurarea serviciilor de salubrizare în locurile de parcare și în grupurile sanitare de pe Autostrada A1 București-Pitești, amplasate la kilometrul 110+100 (două corpuri de clădire) și de pe Autostrada A2 București-Lehliu la kilometrul 19+800, respectiv la kilometrul 49+00 (tot câte două corpuri de clădire). Pentru acest contact, au existat două firme care au depus oferte, însă autoritatea contractantă a considerat că doar una a depus oferta eligibilă. Astfel încât, în 10 octombrie, a fost atribuit doar primul lot al contractului, aferent Autostrăzii București-Pitești, la o valoare de 1.532.682,4 lei cu TVA inclus (340.596,1 euro). Firma câștigătoare se numește SC Financiar Proiect SRL și este din Pitești.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.