Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Dezvăluiri explozive de la Metrorex: Paza, asigurată de o companie fără angajați

Inquam Photos / Octav Ganea
inaugurare stații metrou

Situație incredibilă la Metrorex! Compania continuă să plătească milioane de lei pentru paza metroului unei firme aflată în faliment. Banii sunt oferiţi prin prelungirea unui contract din 2015 care s-a încheiat, însă, în iunie 2017. Pentru că nu mai avea capacitatea de asigura paza la standardele iniţiale impuse prin contract, firma a "beneficiat" şi de reducerea substanţială a numărului de ore pe care Nitro Guard Security SRL trebuie să le presteze, creându-se astfel breşe de securitate în funcţionarea metroului. Din motive neştiute, licitaţia pentru încheierea unui nou acord cadru este tergiversată. Între timp, situaţia a ajuns şi în atenţia MAI, care a dispus efectuarea unui control asupra serviciilor de pază şi securitate de la metrou.

Metrorex SA a lansat pe 06.09.2017 o licitaţie pentru achiziţia de servicii de pază pe o perioadă de şase luni. Cantitatea estimată a serviciilor este de 1.210.920 de ore, iar valoarea prognozată a achiziţiei se ridică la 16.972.254,72 lei, fără TVA. Pe 31.07.2017, Metrorex SA atribuia un contract pentru servicii de pază, valabil două luni, prin negociere directă cu Nitro Guard Security SRL, în valoare de 2.154.628,82 lei, fără TVA.

Citește și: Anunț șocant al directorului ANM: Ciclonul care a făcut PRĂPĂD în Italia se îndreaptă spre România

Valoarea contractului valabil patru ani scos la licitaţie de Metrorex în aprilie 2017 este de 154 milioane de lei. Finalizarea procedurii este însă amânată la nesfârşit.

Justificarea acordării contractului fără licitaţie a fost “achiziţie de produse în condiţii deosebit de avantajoase de la administratorii judiciari sau lichidatorii unui faliment, ai unui concordat judiciar sau ai unei proceduri similare”.

Oricine foloseşte metroul bucureştean poate sesiza lipsa agenţilor de pază din trenurile companiei. Doar hazardul ne fereşte de incidente de securitate, în contextul în care România a devenit deja o destinaţie pentru imigranţii arabi. Absenţa oamenilor de pază este însă asumată de Metrorex, din moment ce întârzie încheierea unui nou acord cadru, după ce înţelegerea din 2015 a expirat, iar între timp oferă direct bani unei firme în faliment, deci incapabilă să presteze serviciile solicitate.

Citește și: INCREDIBIL - Românii care pleacă din țară riscă AMENZI dacă nu anunță ANAF. Cum răspunde Ministerul Finanțelor

Nitro Guard Security SRL este în insolvenţă din iulie 2016, iar în martie 2017 Tribunalul Bucureşti a infirmat planul de reorganizare şi a dispus intrarea în faliment a debitoarei. În tabelul definitiv al creanţelor, din octombrie 2016, Nitro Guard Security SRL avea datorii totale de 9.296.350,95 lei.

În august 2016, deci imediat după intrarea în insolvenţă a Nitro Guard Security SRL, ia fiinţă Nitro Security SRL, cu acelaşi patron, Mihai Hotăranu, anunță Jurnalul.ro.

Ulterior, la depunerea bilanţului fiscal pentru anul trecut, firma a raportat Ministerului Finanţelor datorii de 11.148.412 lei, la o cifră de afaceri de 14.395.004 lei şi pierderi de 111.336 lei. Foarte interesant, Nitro Guard Security SRL a declarat în bilanţul său fiscal că nu are nici un angajat.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.