Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Dezvăluiri EXPLOZIVE despre Arhiva SIPA! Acuzații GRAVE la adresa Monicăi Macovei: Fostul ministru ar putea fi acuzată de fals în înscrisuri și abuz în serviciu

MONICA MACOVEI - CONFERINTA

Seria dezvăluirilor despre Arhiva SIPA continuă cu un episod halucinant. Fostul ministru al Justiției, Monica Macovei, ar putea fi acuzată de fals în înscrisuri și abuz în serviciu, după ce a distrus fostul serviciu secret al Ministerului Justiției, potrivit Evenimentul Zilei.

Anunț șocant al unui celebru antreprenor: Cum ar putea izbucni al treilea război mondial din cauza marilor puteri

Ionuț Niță, unul dintre foștii agenți ai serviciului, de la Penitenciarul Colibași, a dezvăluit pentru EVZ cum a fost trecut în rezervă dintr-o unitate desființată de un an de zile. Mai exact, Direcția Generală de Protecție și Anticorupție (DGPA), fost SIPA, a fost desființată, prin Hotărâre de Guvern, pe 26 ianuarie 2006. La câteva luni, însă, pe 29 decembrie 2006, Macovei a revenit cu un Ordin de ministru și a dispus reorganizarea unității, încălcând dipozițiile Codului Civil.
În această perioadă, 47 de foști subofițeri și ofițeri, care nu au făcut „pact” cu noul sistem, au fost ba cadre militare, ba funcționari publici, plătiți de ANP, adică un fel de „struțo cămilă”.

Sorina Matei spune ce s-a întâmplat de fapt la DNA în timpul controlului Inspecției Judiciare: 'Jocurile au explodat'


Ionuț Niță explică: „Desfințarea DGPA, în ianuarie 2006, a produs efecte juridice. HG 127 (facsimil 1) a fost publicată în Monitorul Oficial nr 125/09/02.2006, desființarea DGPA fiind deja aprobată de Consiliul Legislativ, prin avizul 138/27.01.2006. Așadar, invocarea ordinului 2841.C/29.12.2006 (facsimil 2), că trecerea mea în rezervă s-a făcut în urma „reorganizării unității și a reducerii unor funcții din statul de organizare” este hilară și puerilă” din cauză că o unitate desființată în ianuarie 2006 nu mai avea ștat de organizare la 29.12.2006 și, logic nu mai avea CUI, deci nu putea fi reorganizată la sfârșitul anului”. Cu alte cuvinte, a precizat fostul agent SIPA, „trecerea mea în rezervă s-a făcut de la o unitate care, în realitate, nu mai exista”.

 

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.