Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Dezvăluiri EXPLOZIVE din scandalul momentului: Legătura dintre Black Cube şi clubul Colectiv

rpdefense.over-blog.com
black cube

Turnură halucinantă în dosarul Black Cube. În declarația dată în dosar de Dan Zorella, co-fondatorul firmei israeliene acuzate că a spionat-o pe șefa DNA, Laura Codruța Kovesi, acesta a precizat că întâlnirea cu Daniel Dragomir a fost intermediată de ”un tânăr israelian pe nume Gidi Zelivansky”.

Nimeni altul decât proprietarul SC Pionierul SA, societate care găzduia într-unul din spațiile sale Clubul ”Colectiv”, scrie România Liberă. Informația nu a fost confirmată de DIICOT.

Numele lui Gidi Zelivansky apare în mărturia lui Dan Zorella în dosarul ”Black Cube”, publicată integral de jurnalistul Ion Cristoiu, pe blogul personal.

Am primit o adresă din partea unei persoane pe nume Daniel Dragomir, la sfîrşitul lui ianuarie 2016, precizez că în anul 2015 nu am fost în România. Daniel m-a abordat despre un proiect foarte important şi sensibil în România. Daniel m-a abordat printr-un tînăr israelian pe nume Gidi Zelivansky, ca intermediar care s-a adresat pentru a trimite un client. Nu-l cunosc dinainte de acesta. Daniel mi-a spus că există o problemă importantă pe care este interesat să o cercetăm în România în legătură cu DNA-ul – este vorba de iniţialele autorităţii anticorupţie. Iar apoi Gidi mi-a explicat că Daniel este un oficial din serviciile secrete române. Şi am înţeles că nu doreşte să vorbească prea mult la telefon şi cere să-l întîlnim pe Daniel în Bucureşti”, a spus Zorella.

Gideon Zelivansky, cetățean israelian născut la Tel Aviv, este acționar la firma Teamset Consultants LTD, un off-shore cu sediul în Nicosia (Cipru), care deține 91.58% din SC Pionierul SA, societate care a închiriat locația de pe strada Tăbăcarilor nr. 7, unde a funcționat Clubul Colectiv.

El a fost condamnat în România, la o lună după tragedia din clubul bucureștean, la 6 ani de închisoare pentru înșelăciune și evaziune fiscală, ambele în formă continuată, într-un dosar instrumentat de DNA. Condamnat, dar nu încarcerat. Autoritățile nu au dat un răspuns clar cu privire la condamnarea acestuia, scrie RISE Project.

Zelivanski ar fi trebuit să fie în închisoare începând cu noiembrie 2015, însă se află în libertate și astăzi, fiindcă autoritățile statului nu au reușit să îl încarcereze. Mai mult decât atât, el continuă să participe, prin reprezentanți, la ședințele adunării generale a creditorilor Pionierul, la care se discută reorganizarea întreprinderii. Cum cea mai mare datorie pentru care Pionierul se află acum în insolvență provine dintr-un cumul al indemnizațiilor lui de administrator – 660.000 de lei – Zelivanski controlează întreprinderea și în această etapă, când, teoretic, managementul e deținut de un lichidator numit de instanță. La ultima ședință a adunării creditorilor, Zelivanski a desemnat-o pe avocata Elena Alina Stănescu din București să îl reprezinte. Contactată de RISE Project, aceasta spune că și-a primit împuternicirea prin „poșta electronică” și că afaceristul israelian nu se află în țară”, a scris sursa citată.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.