Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Dezvăluiri explozive: Liviu Dragnea a declanșat FURTUNA la FRF! 'Nu vreau să-l mai văd'

www.gsp.ro
Răzvan Burleanu Vasile Dâncu

Se pregătește marea schimbare la Federația Română de Fotbal! Și nu este vorba de înlocuirea lui Christoph Daum. Conform gsp.ro, Răzvan Burleanu a pierdut mult din influență! Vasile Dâncu, amicul și protectorul președintelui FRF, s-ar afla în conflict cu Liviu Dragnea. Surse din grupul foștilor internaționali care speră să câștige alegerile susțin că șeful PSD le-ar fi transmis clar: ”Nu vreau să-l mai văd pe Burleanu!”.

Politicianul cu care Răzvan Burleanu s-a afișat cel mai des nu se mai află în grațiile conducerii social-democraților! E un detaliu important, cu jumătate de an înainte de alegerile pentru președinția Federației. Vasile Dâncu s-a aflat și la Podgorica în tribună alături de conducătorii FRF, la partida care a închis calculele calificării României la Campionatul Mondial. "Naționala" nu mai are șanse să se califice la turneul din Rusia, dar parcursul dezastruos al echipei poate să-l coste mai puțin pe Burleanu decât mișcările din politică, cu Dâncu aflat mai nou în conflict cu Liviu Dragnea!

Citește și: Liviu Dragnea, mutare prin care DINAMITEAZĂ PSD: război cu baronii partidului (surse)

Contestatarii lui Burleanu, majoritatea foști fotbaliști, antrenori și șefi de cluburi de prima ligă, au sugerat ori au afirmat deschis în ultimii trei ani și jumătate că actualului președinte i-ar fi fost făcut cadou mandatul de la FRF. Că a fost propulsat acolo de influențe politice ori din zona serviciilor de informații. Sau din ambele părți.

Și George Maior, fostul șef al Serviciului Român de Informații, a însoțit echipa națională într-o deplasare. A făcut parte din delegație în Irlanda de Nord, în campania trecută, pentru Euro. Atunci s-a aflat "în lot" și Liviu Dragnea, a cărui opinie despre echipa de conducere de la "Casa Fotbalului" pare să se fi schimbat între timp.

O persoană din grupul "Generației de Aur" povestește că la o discuție purtată într-un eveniment organizat de PSD în provincie Dragnea ar fi transmis: "Candidați care vreți, nu mă interesează. Dar nu vreau să-i mai văd la FRF p-ăștia care conduc acum!".

Nu numai de Burleanu s-a distanțat președintele PSD. Nici cu Vasile Dâncu nu mai pare să fie în relații bune! Sociologul, fost viceprim-ministru în Guvernul Cioloș, a criticat dur în ultima vreme evenimentele din partid și metodele după care conduce Dragnea: "Politica pare o lume a ticăloșilor, a corupților și a golanilor, astfel că e greu să-și mai dorească cineva să-și aleagă această carieră nedemnă". Fraza e dintr-un interviu pentru Reporter Iași preluat de site-ul aktual24.ro.

Din aceeași sursă: "PSD nu mai are legătură cu partidul condus de Adrian Năstase. Acel PSD era un partid cu ideologie clară, cu organizare, cu departamente care lucrau continuu. Și încă ceva: erau oameni pregătiți pentru toate domeniile. Partidul era deschis mereu la achiziții, cum se spune în fotbal, erau aduși oameni de la universități, din instituții de cultură".

Citește și: Mihai Tudose, despre înscrierea lui Victor Ponta în alt partid: 'A ales libertatea, era clar de un an de zile'

Partidul s-a implicat în schimbarea care a avut loc în fotbalul românesc. La LPF s-a implicat direct: Gino Iorgulescu și președinții de cluburi s-au întâlnit cu Victor Ponta și cu Liviu Dragnea cu o seară înaintea alegerilor. A doua zi s-a votat stoparea domniei lui Dragomir, care părea interminabilă.

Influența în cazul modificării de la Federație n-a fost la fel de evidentă. Adalbert Kassai, fost secretar general al FRF, a tradus legăturile pe care le fac mai toți din fotbal: "Gică Popescu, principalul favorit să câștige președinția, a fost condamnat chiar cu o zi înaintea votului. Într-un proces care dura de ani de zile, verdictul s-a dat fix cu o zi înainte de alegeri! Gândiți-vă voi dacă poate exista asemenea coincidență!".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.