Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

DEZVĂLUIRI INCENDIARE: Rețeaua BLATURILOR din amicalele echipelor românești - VIDEO

www.gsp.ro
blaturi amicale echipe romanesti

Rețeta publicată de gsp.ro sună în felul următor: amicale în Cipru și Antalya disputate în ultimele 9 zile, cinci meciuri ale echipelor românești pe care o agenție mondială de monitorizare a pariurilor le consideră suspecte de a fi trucate. În aceeași schemă, trei penaltyuri ratate de români și toate repetate de arbitri, într-o manieră neverosimilă.

Conform agenției Federbet, partidele au fost "ciudate". Agenția condusă de italianul Francesco Baranca are sedii în Belgia și Spania, iar anul trecut a prezentat un raport cu meciuri suspecte în fața unei comisii a Parlamentului European. Pe lista din 2016 apăreau meciul Viitorul - ASA Târgu Mureș 6-1, trei partide din Liga 2 și două meciuri amicale ale unor echipe românești.

Federbet urmărește evoluția cotelor și volumul sumelor pariate la câteva case de pariuri cu care are parteneriate. Iar datele adunate în ultima săptămână și jumătate arată că la 5 amicale cu echipe românești s-au petrecut lucruri ciudate. Două dintre partide sunt ale campioanei Astra, echipa antrenată de Marius Șumudică. La primul, nu a existat nicio problemă de arbitraj. Jucat pe 22 ianuarie, în Cipru, meciul dintre Astra și echipa rusă Ural Ekaterinburg a fost câștigat de români cu 4-2, după ce la pauză a fost 1-1.

Citește și: Înmormântare cu BODYGUARZI: Ce se va întâmpla la funerariile lui Dan Adamescu

"Am monitorizat cotele de la mai mulți bookmakeri și avem îndoieli asupra modului de desfășurare a acestui joc. Au fost modificări bruște de cote pentru victoria Astrei și pe faptul că se vor marca mai mult de 3,5 goluri. Din rezumatul meciului, totul s-a petrecut conform așteptărilor", scriu cei de la Federbet pe pagina de Facebook, alături de imagini cu golurile. Modificările bruște de cote apar atunci când pe un anumit eveniment se pariază sume neobișnuit de mari.

Trei zile mai târziu, Astra a pierdut cu polonezii de la Pogon Szczecin, 3-1. De data asta, arbitrii au intrat în pâine. În prima repriză, la scorul de 0-0, centralul a acordat un penalty șocant pentru Astra la un corner. Pe imagini nu se vede nicio infracțiune în careu.

Ciudat, însă, Săpunaru a pasat la portar de la 11 metri! Arbitrul a dictat repetarea, spre surpriza celor prezenți pe stadionul din Paphos, însă Daniel Niculae a tras pe lângă poartă! Impresia clară a fost că fotbaliștii Astrei au vrut să rateze. Săpunaru și Niculae nu au putut fi contactați pentru a comenta execuțiile.

Pe finalul primei reprize, polonezii au primit și ei un penalty, dar și ei au ratat!

"Joci la pariuri? Ce vrei? Terminați meciul!", i-a strigat Șumudică arbitrului, înainte de pauză. Conform Federbet, rezumatul de la Astra este "unul dintre cele mai amuzante văzute vreodată". Agenția de monitorizare a remarcat o scădere bruscă a cotei pentru 2,5 goluri în meci începând cu minutul 30, înainte ca arbitrul să dicteze cele două penaltyuri.

Citește și: ŞOC la Hollywood: Un cunoscut actor şi-a transmis SINUCIDEREA, în direct, pe Facebook / VIDEO

După pauză, arbitrul a ieșit din scenă. La scorul de 1-1, remarcă Federbet, cota pentru over 3,5 goluri a scăzut din nou brusc, la 1,55. Astra a încasat apoi două goluri după gafe mari comise de portarul Gavrilaș. S-a terminat 3-1, adică atât cât trebuia pentru over 3,5 goluri.

Aici intervine a doua ciudățenie. Conform informațiilor din media, arbitrii erau "bulgari". Deși organizatorii turneului sunt responsabili pentru aducerea arbitrilor la meciuri, Antonio Antoniou - cipriotul, apropiat de frații Ioan și Victor Becali, care a dus Astra în Cipru - spune că nu știe ce naționalitate aveau aceștia.

Gazeta Sporturilor deține însă informații că arbitrul central "bulgar" care a dictat cele două repetări bizare este de fapt un român! Numele lui este Cristian Catană, arbitru la Liga 3 și în același timp secretarul Asociației Județene de Fotbal Dâmbovița.

Contactat, Catană a spus că nu poate vorbi și că va discuta "cu mare drag peste 10 minute".

Reporter: Sunteți plecat din țară?

Catană: (Ezită) Nu.

Reporter: Nu sunteți în Cipru?

Catană: Nu, nu.

Reporter: Sută la sută?

Catană: Da, da.

Reporter: Am putea să ne vedem astăzi pentru câteva minute?

Catană: Mă sunați în 10 minute? Sunt foarte ocupat.

După 10 minute, arbitrul nu a mai răspuns și a blocat numărul de telefon al jurnalistului.

Șeful său, președintele AJF Dâmbovița, Emil Tudor, spune însă că arbitrul e în concediu și că "e plecat din țară, la Londra, de două săptămâni". Șeful Comisiei Județene de Arbitri Dâmbovița, Ioan Negoescu, este și el plecat la Londra, dar nu știe unde este Catană: "Știu doar că e și el plecat din țară".

Pe imaginile din Cipru, centralul are barbă și părul tuns scurt.

După ce a văzut fotografiile, șeful AJF spune că arbitrul nu e Catană. Alte două surse contactate de Gazetă susțin, însă, că arbitrul din imagine este Cristian Catană, cel care declară că e în țară, deși colegii săi știu că e plecat.

- 3 arbitri activi și unul retras, toți români, s-au dat drept sloveni, turci sau bulgari și au luat decizii incredibile în meciuri amicale disputate de echipe românești în Cipru și Turcia!

- Federbet, agenția mondială de monitorizare a pariurilor, reclamă modificări nefirești ale cotelor la partide în care au evoluat Astra, CFR, Pandurii și Botoșani.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.