Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Dezvăluiri incendiare ale lui Ion Cristoiu: Legăturile dintre Traian Băsescu şi Ambasada SUA

ion cristoiu

Jurnalistul Ion Cristoiu face dezvăluiri incendiare despre un episod incredibil din mandatul de preşedinte al lui Traian Băsescu. Jurnalistul scoate la iveală amănunte incendiare din discuţiile dintre Băsescu şi un fost amabasador SUA.

Citeşte şi: Cine sunt victimele tragediei din Braşov: Dramele de lângă microbuz / FOTO

"Un document semnificativ pentru înțelegerea Relației dintre SUA și Țara de babuini a Ambasadei americane la București: Cablogramele WikiLeaks în Scandalul Teo Peter. Din cîte se știe, pe 4 decembrie 2004, basistul formației Compact a fost lovit mortal, într-un taxi fiind, de Christopher Van Goethem, soldat american de la Ambasada SUA din București, aflat în stare de ebrietate la volanul unui Ford Expedition. Deoarece România era și de pe vremea aia Țara Babunilor, vinovatul a fost scos din țară de americani pe motiv că Justiția noastră nu e de încredere. La data de 31 ianuarie 2006, criminalul a fost achitat de un Tribunal american. Pentagonul a propus drept despăgubiri morale o sumă care stîrnește indignare în România. am remarcat de îndată preocuparea ambasadei americane la București pentru gestionarea Crizei ivite în relația dintre Poporul Român și America. O preocupare ivită nu din respectul pentru Poporul Român, ci din teama că Parlamentul nu va mai ratifica Acordul de cooperare militară dintre SUA și România!", spune jurnalistul pe blog.

Citeşte şi: Raed Arafat, primele declaraţii după accident: Care este starea victimelor

Şi asta nu e tot. Jurnalistul prezintă toate cablogramele de atunci. "Într-una din cablograme am întîlnit această precizare din partea ambasadei SUA: „Şeful statului s-a fi oferit să furnizeze, în secret, suma de un milion de dolari Pentagonului, spre a fi dată familiei victimei.” Şeful statului s-a fi oferit să furnizeze, în secret, suma de un milion de dolari Pentagonului, spre a fi dată familiei victimei. Potrivit lui Ilinoiu, biroul prezindenţial este conştient de faptul că „oferta finală a Administraţiei americane” pentru supravieţuitorii lui Teo Peter reprezintă o „sumă inadecvată”, solicitând autorităţilor SUA să analizeze toate circumstanţele în care s-a produs incidentul, nu doar modalitatea în care s-a produs accidentul, dar şi impactul pe care cazul l-ar putea avea din punct de vedere al parteneriatului strategic şi de securitate dintre cele două ţări. Ilinoiu a subliniat puternica orientare proamericană a preşedintelui Băsescu, dar a precizat că, în pofida acesteia, şefului statului trebuie să îşi manifeste susţinererea faţă de poporul român. În încheiere, Ilinoiu i-a solicitat ambasadorului SUA să depună „toate eforturile necesare astfel încât să nu piardă suportul poporului român.", sunt dezvăluirile uluitoare ale jurnalistului.

Citeşte şi: UNPR anunță cum va TRĂDA PSD-ul pentru PNL

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.