Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Dezvăluiri INCENDIARE: Ce practici folosește procurorul din spatele dosarului Ponta-Blair

www.ziarulincomod.ro
dna ploiesti

Dezvăluiri incendiare făcute de fostul ofițer SRI Daniel Savu , senator și membru al Partidului Romania Unita (PRU), despre procurorul care instrumentează dosarul Victor Ponta-Tony Blair, Mircea Negulescu de la DNA-Ploiești: „Ce practici folosește procurorul din spatele dosarului Ponta-Blair”. Daniel Savu anunță că în perioada următoare se va adresa cu o nouă sesizare către CSM (Inspecția Judiciară) în legătură cu aceste practici „care, sunt convins, nu fac cinste DNA și luptei anticorupție în România”.

După ce am publicat pe blog seria „Cine este procurorul din spatele dosarului Ponta – Blair (I și II)”, am primit foarte multe atenționări, avertismente cu privire la ce ar urma să mi se întâmple pentru “curajul” de a vorbi despre toate aceste lucruri și de a sesiza instituțiile statului. La un moment dat chiar am și spus că nu poate fi vorba de curaj, din punctul meu de vedere, ci consider că acest demers este o reacție normală, pe care orice persoană ar trebui să o aibă. Mulți sunt cei care m-au privit dând din cap cu neîncredere și mi-au spus că deranjez foarte mulți oameni.

Iată că a apărut și concretizarea acestor avertismente…Potrivit principiilor de corectitudine, legalitate și transparență în care cred, prezint totul public, astfel încât autoritățile responsabile să se (auto)sesizeze și să ia măsuri pentru aplicarea legii.

Trafic ÎNCHIS pe Transalpina: Turiști blocați din cauza viscolului

În aceste zile am parcurs mai multe localități din județul Prahova, în campania de strângere de semnături pe care Partidul România Unită o desfășoară pentru înscrierea în alegerile parlamentare. M-am întâlnit cu mulți primari, atât cu cei din Colegiul Valea Slănicului, unde am candidat la alegerile din 2012, cât și cu alții, din diverse zone ale județului Prahova. Am avut discuții pe diverse teme de administrație, dar și cu privire la reacțiile publice pe care le-am generat în legătură cu practicile procurorilor DNA, atât în Prahova, cât și la nivel național. Mulți primari mi-au spus că ar trebui să o las mai moale, pentru că nu se știe ce mi s-ar putea înscena. Unii dintre cei de pe Valea Slănicului mi-au confirmat însă că mi se pregătește ceva, chiar la modul concret.

Astfel, am fost avertizat că un fost vicepreședinte al Consiliului Județean Prahova, dl Radu Ionescu, încearcă să provoace discuții cu primari din comunele de pe Valea Slănicului, pentru a-i determina pe aceștia să recunoască faptul că, în campania din 2012, ar fi primit de la mine bani negri pentru a mă sprijini în alegeri. Mai mult decât atât, primarilor contactați li s-ar fi făcut promisiunea că, în schimbul unor eventuale denunțuri, vor beneficia pe termen lung de protecția DNA. Trebuie să precizez faptul că aceste informații mi-au fost aduse la cunoștință în discuții informale, sper ca adevărul să fie altul, însă dezbaterea publică ce s-a creat în legătură cu metodele folosite de DNA pentru fabricarea dosarelor mă obligă să prezint public și aceste aspecte. Cei care mi-au dezvăluit toate aceste lucruri m-au asigurat că vor prezenta inclusiv mărturii despre tentativa de provocare a acestor declarații, dacă la un moment dat va fi necesar.

Consilier prezidenţial şi fratele acestuia, cercetaţi pentru şantaj. Reacția acestora

Este vorba despre aceeași tehnică pe care procurorii DNA au aplicat-o în cazul Olguței Vasilescu, când un personaj trimis de anchetatori cu tehnică de înregistrare asupra lui a fost folosit pentru fabricarea probelor împotriva primarului Craiovei (probe respinse ulterior de judecători). Concret, acesta îi provoacă pe interlocutori la discuții pe care el însuși le-a generează și le direcționeză în mod premeditat.

Dar cine este Radu Ionescu și de ce ar face așa ceva, având în vedere că în parcursul politic pe care l-am avut ne-am intersectat foarte rar și numai cu prilejul unor evenimente publice. La începutul acestui an, Radu Ionescu a fost arestat preventiv într-un dosar în care este acuzat că a luat mită un autoturism pentru acordarea de contracte în mod preferențial. Nu știu ce s-a întâmplat ulterior, dar din câte am înțeles, a fost eliberat și transformat, cel mai probabil, în denunțător-provocator.

Acestea sunt faptele care mi-au fost aduse la cunoștință.

Primarul Sectorului 4 vrea să închidă un RENUMIT complex din București

Pe această cale, îl anunț pe domnul procuror Mircea Negulescu ca eu, senatorul Daniel Savu, nu am avut niciodată acces la banul public, nu am și nu am avut afaceri, toate veniturile mele fiind obținute din salariu, conform declarației de avere care este publică. În consecință, domnule procuror Negulescu, pe lângă faptul că nu îmi stă în caracter să fac așa ceva, și toți cei care au lucrat cu mine știu foarte bine acest lucru, nici n-aș fi avut banii necesari să plătesc la negru orice sprijin sau susținere electorală, așa cum am primit informații că încercați să demonstrați. În plus, nici n-aș fi avut nevoie de asta, având în vedere scorurile electorale înregistrate de USL la alegerile din 2012. Nu știu dacă prin astfel de practici încercați să generați un răspuns la sesizările pe care le-am făcut la CSM sau să îi dați satisfacție procurorului șef al DNA, Laura Codruța Kovesi, care a spus ca numai cei cu dosare penale atacă DNA. Timpul va demonstra !

În ceea ce mă privește, așa cum am spus în multe ocazii publice, nu atac DNA, chiar cred că este o instituție necesară pentru România, ci practicile unora dintre procurorii care activează în această instituție, iar dosar penal n-am cum să am pentru că n-am încălcat legea în nici un fel. În același timp însă, nu pot să trec cu vederea faptul că mă simt vânat, monitorizat și supus unor presiuni de către DNA. După episodul de la alegerile locale, în care eram oprit de ploieșteni pe stradă când strângeam semnături pentru candidatura independentă la Primăria Ploiești și mi se spunea că oricum mă străduiesc degeaba, pentru că DNA îmi va bloca această candidatură, semnalele pe care le primesc acum dovedesc că este vorba despre o practică concertată și chiar aș vrea să știu de ce împotriva mea.

Având în vedere această situație, precum și informațiile care mi-au fost aduse recent la cunoștință, anunț public că în perioada următoare mă voi adresa cu o nouă sesizare către CSM (Inspecția Judiciară) în legătură cu aceste practici care, sunt convins, nu fac cinste DNA și luptei anticorupție în România”, este mesajul senatorului pe blogul personal.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.